Depremzedelere fitre verilir mi? 2023 fitre kimlere verilir

Depremzedelere fitre verilir mi? 2023 fitre kimlere verilir
11 ayın sultanı Ramazan'a çok az bir süre kaldı. Gündemde depremzedeler var. Depremzedelere fitre verilir mi? Fitre kimlere verilir mi? Detaylar haberimizde.

23 Mart'ta başlayacak olan Ramazan ayı ile ilgili olarak birçok konu açıklığa kavuşturulmak üzere araştırılarak öğrenilmek isteniyor. Bunların ilk sıralarında kısa süre önce gerçekleşen Kahramanmaraş depremlerinden etkilenen vatandaşlar yer alıyor. Hayatlarının büyük bir bölümünü kaybeden depremzedeler için fitre verilip verilmeyeceği hususunda internette sorgulama yapılıyor. Arama motorlarında "Depremzedelere fitre verilri mi?" sorusu gündeme oturdu. Detayları haberimizde okuyabilirsiniz.


Fitre kimlere verilir?

Fıtır sadakası, kişinin bakmakla yükümlü olmadığı yoksul müslümanlara verilir. Fıtır sadakası ve oruç fidyesini vermek durumunda olan kimsenin bunlardan doğrudan ya da dolaylı olarak yararlanmaması esastır. Zekât için de aynı kural geçerlidir. 


 

2023 Fitre ücreti ne kadar?

Milyonalrca müslümanın merakla beklediği fitre ücreti Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından açıklandı. Buna göre bir aylık ödenmesi gereken tutar için günlük limit 2023 yılı için 70 TL olarak belirlendi.


 

Depremzedelere fitre verilir mi?

Kahramanmaraş depremi sonrasında çok sayıda mağdur vatandaşın bulunması nedeniyle bu sene depremzedelere fitre verilmesi gündeme geldi. Bu nedenle de özellikle  Din İşleri Yüksek Kurulu'na çok sayıda soru yöneltiliyor.

Din İşleri Yüksek Kurulu; "Fıtır sadakasının Ramazan ayından önce verilmesi caiz midir?" sorusuna,

"Fıtır sadakasının Ramazan ayı içerisinde verilmesi müstehap olmakla birlikte Hanefi mezhebine göre Ramazan ayından önce verilmesi de caizdir. Dolayısıyla fitre vermesi gereken kimseler, doğal afet gibi hallerde fitrelerini Ramazan ayından önce de verebilirler" cevabını verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.