Destek kredisiyle kamp malzemeleri millileşti

Destek kredisiyle kamp malzemeleri millileşti
KOSGEB’den kredi alan Türk yatırımcılar çok sayıda kamp malzemesini millileştirdiler. Yurtdışından ithal edilen ürünler destek kredisi sayesinde hem ülkemizdeki talebi karşılıyor hem de komşu Avrupa ülkelerine ihraç ediliyor.

Pandemi nedeniyle evlerinde kalan vatandaşlar doğa tatillerini tercih etmeye başladı. Hafta sonları Alışveriş merkezleri yerine kamp yapmayı tercih eden vatandaşların yerli kamp malzemelerine olan talepleri arttı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Milli proje hamlesi” çağırısının ardından KOSGEB’den kredi alan Türk yatırımcılar bu kapsamda  çok sayıda kamp malzemesini millileştirdiler. Yurtdışından ithal edilen bu ürünler destek kredisi sayesinde hem ülkemizdeki talebi karşılıyor hem de komşu Avrupa ülkelerine ihraç ediliyor.

Tüm dünyada etkili olan koronavirüs ile birlikte evlerinde kalan insanlar hastalığın etkisini azaltması ile birlikte doğal alanlara daha fazla rağbet göstermeye başladı. Kalabalıktan kaçan çok sayıda vatandaş pandemi sonrası  kamp alanlarında tatil yapmayı tercih ediyorlar. Kamp malzemeleri alanında 30 yıldır yerli kamp üreticiliği  yapan Tuncay Şentürk, KOSGEB’den aldığı destek kredisiyle çok sayıda ürünün yurtdışından ithal edilmesinin önüne geçti. Başta palmiye sobası olmak üzere çok sayıda ürün destek kredisiyle Orcamp çatısı altında  millileşti.



"Destek kredisiyle ürünleri millileştirdik"

Otuz yıldır yerli kamp malzemeleri üreticiliği yaptıklarını ifade eden Tuncay Şentürk, "Pandemiden sonra kampçılık ciddi oranda arttı. Çünkü insanlar evlerinde sıkıldı. Alışveriş merkezlerinde olmak yerine insanlar kendini doğaya atıyor. Doğadaki konforunu sağlayan ve ihtiyacı olan yöneliyor biz de bu ekipmanları üretiyoruz. Eskiden bu ürünler yurt dışından ithal edilip yüksek fiyatlara satılıyordu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 2020 yılındaki “Milli Proje Hamlesi” açıklamasının ardından KOSGEB’e başvurduk. Amacımız yüksek fiyata yurtdışından ithal edilen ürünleri yerli ve milli olarak üretmekti. Strateji proje kapsamında heyete katıldık. İlk olarak yurtdışından gelen palmiye sobaların ülkemizde üretilmesi için destek kredisi aldık. Hazırladığımız kalıplarla birlikte kısa sürede üretime başladık. Çin’den ithal edilen bu ürün artık yerli ve milli bir ürün olarak Türkiye piyasasında yerini aldı” diye konuştu.


Avrupa ülkelerine ihraç ediyoruz

Orcamp Kamp Malzemeleri üreticisi Şentürk, destek kredisiyle üretilen yerli ürünlerin ısa sürede yurtdışına ihraç etmeye başladıklarını belirterek şunları söyledi, “Palmiye sobaları başta olmak üzere çok sayıda kamp ürünü Çin’de üretiliyor. Bu ürünleri şirket olarak Türkiye’de üretmeye başlayınca Yunanistan başta olmak üzere Balkan ülkeleri bu ürünleri Çin yerine bizden almaya başladılar. Onun dışında kamp çadırlarında kullanılan kartuş tüpleri üretimi için bir tesis kurduk. Bu ürünün üretimini de  bu kapsamda yapmaya başladık. Bu  ürün de palmiye sobası gibi  yurtdışından ithal ediliyordu. Türkiye’de talep gören bütün ürünleri millileştiriyoruz. Araç bagajlarında taşınabilen  mikro ocaklar bir yumruk büyüklüğünde üretmeye başladık. Ebat ebat üretime başladık. Lambalar, ısıtıcılar aklınıza ne gelirse hepsini millileştirdik”


Türkiye’de İlk yerli outdoor mağazası açıldı

Yerli üretilen çok sayıda ürünün satıldığı ilk mağaza Pendik’deki Mehmetçik Vakfı Tesisleri içerisine açıldı. Tatil için doğal alanları tercih eden çok sayıda vatandaşın büyük ilgi gösterdiği mağazada tamamen yerli ürünlerin satışı yapılıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.