Doğu Ekspresi bileti kaç lira? Bilet nasıl ve nereden alınır

Doğu Ekspresi bileti kaç lira? Bilet nasıl ve nereden alınır
Doğu Ekspresi ile Kars'a gitmek isteyen vatandaşlar biletlerin kaç lira olduğunu ve nereden alındığını merak ederek araştırmalarda bulunuyor. Başlangıç ve bitiş noktalarına göre Doğu Ekspresi biletlerine dair bilgiler haberimizde.

Türkiye'nin gündeminden düşmeyen Doğu Ekspresi ile ilgili olarak son gelişmelerde bilet fiyatlarının yüksekliği konusunda inceleme başlatıldığı öğrenilmişti. Tabiri caizse karaborsa giden biletler için uçuk ücretler ödendiği ve kış mevsiminde büyük kazançlar elde edildiği öne sürülüyor. Biletlerin büyük ölçüde tükendiği seyahatler hakkında vatandaşlar son bilgileri merak ediyor. Doğu Ekspresi bileti kaç lira? Doğu Eskpresi bileti nasıl ve nereden alınır? İşte detaylar...
 

Doğu Ekspresi bileti nerden alınır?


Ankara'dan başlayan ve Kars'ta sona eren Doğu Ekspresi seyahati için TCDD (Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları) üzerinden bilet satın alabilirsiniz. Seyahatlerin bir gün sürmesi öngörülmektedir. Ankara'daki seferler 18.00 itibariyle, Kars'takiler ise 08:00'de gerçekleşmektedir. Ayrıca çeşitli seyahat acentaları da Doğu Ekspresi bileti satmaktadır.


doğu ekspresi bileti


Doğu Ekspresi bileti nasıl alınır?


Bugün itibariyle Kars'a gidecek olan Doğu Ekspresi bileti için TCDD'nin internet sitesi www.tcdd.gov.tr'ye giriş yaptık. Karşımıza çıkan ekrandan tarihleri belirledik. Güzergahı Ankara-Kars olarak seçtik ve arama butonuna bastık. Yeni sayfada bilet fiyatları ve kontenjanlarla bilrikte sefer saatleri görüntüleniyor. Buradan istediğiniz kategoriyi seçip biletinizi satın alabiliyorsunuz.


doğu ekspresi bileti


Doğu Ekspresi bileti kaldı mı?


Seyahatimiz için ikinci ekrandayız. Doğu Ekspresi'nde yer alan vagon kontenjanları arasında üç seçenek yer alıyor. Butonlara bastığınız takdirde bunları görüntüleyebiliyorsunuz. Bu akşam Ankara'dan başlayacak olan seyahatimiz için son 5 koltuk müsait. Geri dönüşte ise 39 ve diğer kontenjanlardan birinde de yine 5 olmak üzere 44 kişinin bilet alma şansı mevcut.

doğu ekspresi bileti kaç lira


Doğu Ekspresi bileti kaç lira?


Son günlerde hakkında pek çok iddia çıkan, yüksek fiyatlarla satıldıkları söylenen ve toplu alımlar sebebiyle Avrupa seyahati fiyatı seviyesine çıktığı öne sürülen biletlerin fiyatı da merak ediliyor. İşlemlerimizin sonunda Doğu Ekspresi bilet fiyatı 48 lira olarak görünüyor.

doğu ekspresi bilet fiyatları

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.