Dört dörtlük Ceylan

Dört dörtlük Ceylan
Yıllardır sahnelerde müzikseverlerle buluşan Türk Halk Müziği sanatçısı Ceylan Kaya, yeni albümü “4'te 4” ile hayranlarının karşısına çıktı. Kaya, çok sevilen yeni albümünün ilk klibini ise Zülfü Livaneli'ye ait olan “Kan Çiçekleri” şarkısı için çekti.

Türk Halk Müziği'nin güçlü seslerinden Ceylan Kaya, yeni albümü “4'te 4” ile müzikseverlerin karşısına çıktı. Uzun yıllardır sanat camiasında yer alan Kaya'nın “4'te 4” isimli albümü birbirinden güzel şarkıları içerisinde saklıyor. 4 şarkının yer aldığı albümde Zülfü Livaneli'nin yazdığı “Kan Çiçekleri” şarkısı için albümün ilk klibini çeken Kaya, “Halkın yüreğine hitap eden eserler seçtik. Herkesin severek ve beğenerek dinleyeceği bir albüm yaptık” dedi.

Beğeniyle karşılandı
“Turnam” isimli ilk albümünden sonra müzikseverlerin karşısına maxi single bir albümle çıkan Kaya, “Sevenlerime bir an evvel ulaşmak istedim” diyerek 2 yıl aradan sonra tekrar albüm çıkarma kararı aldığını söyledi. Kaya, “Yeni albüm çalışmamın zaman alması benimde sevenlerime olan özlemim nedeniyle bu single çalışmama öncelik verdim. Uzun zamandır seslendirmek istediğim, çok sevdiğim değerli müzik ve fikir adamı Zülfü Livaneli'ye ait olan “Kan Çiçekleri” isimli esere nihayet bu maxi single çalışmamda yer verebildim ve ilk klibimi Kan Çiçekleri'ne çekerek sevenlerimin beğenisine sundum. Kısa bir süre olmasına rağmen inanılmaz beğeni ve ilgiyle karşılandı Bu da beni çok mutlu etti” diye konuştu.

ceylan kaya

Müzik olmadan asla!
Yeni albümü hakkında konuşan Kaya, müziğin kendisi için olmazsa olmazlar arasında olduğunun da altını çizdi. “Müzik olmadan asla” diyen Kaya, “Önümüzdeki dönemlerde kliplendireceğim birbirinden özel ve güzel üç şarkımız daha var. Bunlarında sevenlerim tarafından beğenileceğine eminim.Müzik benim için nefes almak kadar hayatın olmazsa olmazıdır.Hedefim daha çok kitlelere müziğimi sevdirmek ve tanıtmaktır” şeklinde konuştu.

ceylan kaya

Müzikseverler için alternatif
Yeni albümündeki 4 parçanında içerğine dikkati çeken Kaya, şimdiye kadar her zaman Türk halk müziğini yorumladığını şimdiyse güncel soundlar yorumladığını söylüyor. “Müzikseverler için bir alternatif yaratmak istedim” sözleriyle bu duruma açıklık getiren Kaya, şu ifadeleri kullandı; “Kendimi halk müziğinin yeni jenerasyonu olarak tanımlayabilirim yani modern türkücü denilebilir,tabiki halk müziği vazgeçilmezimiz ve kıymetlimiz olup kendi etnik soundlarıyla vardır ama ben güncel soundlarda daha farklı bir versiyonunu müzik severlere alternatif olarak sunmak istedim ve güzel olduğununu düşünüyorum.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.