Down Survivor ile farkındalık yarışı

Down Survivor ile farkındalık yarışı
Samyeli Engelsiz Yaşam Platformu bu yıl 8.cisi gerçekleşen Down Balo ile çocukların gününü kutladı.

Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü'ne özel Flamingo Köy Çatalca’da düzenlenen etkinlikte down sendromlu gençler, Survivor parkurunda yarışarak hünerlerini sergilediler.

Yarışın sonucunda sevgi kazandı
Yarışma boyunca tempo bir an olsun azalmadı, zamanlayarışan down sendromlu çocuklar farkındalık için mücadele etti. Çocukların kıyasıya yarışı ve başarıları ise görülmeye değerdi. Kızlar ve erkekler grubundan oluşan SurvivorFarkındalık yarışı sonucunda sevgi galip geldi.

Bahattin Demir: “Samyeli Engelsiz Yaşam gönüllülerden oluşan büyük bir aile”
Samyeli Engelsiz Yaşam Platformu Başkanı Bahattin Demir “Down sendromu hakkında toplumsal farkındalık oluşturmak, toplumu bilinçlendirmek, down sendromlu bireylerin ayrımcılık ve ön yargıya maruz kalmasını önlemek için öncelikle bizlere birey olarak büyük görevler düşüyor. Downsendromlu kardeşlerimizin, doğumlarından itibaren başlayan düzenli çalışma sonucunda sosyal yaşamda yer alabilmeleri için elimizden gelen çabayı göstermeliyiz. Farkındalık oluşturmak amacıyla her yıl farklı temalarda Down Balomuzu gerçekleştiriyoruz. Gönüllülerden oluşan kocaman ailemizle birlikte onların güzel bir gün geçirmesi için bu yılda çok çalıştık. Tüm çocukların gülümsemesi bizim için paha biçilemez bir hediye.” diye konuştu.

Gönüllü hareketine destek veren yüzlerce kişi olduğunu belirten Bahattin Demir, “ Kıyafet sponsorumuz olan Engin Demir’e, Han Decor Evi Mehmet Bey’e, Harun Usta Cağ Kebap’a, Ramazan Demir’e, gönüllü fotoğrafçılarımıza desteklerinden dolayı Şafak Yıldırım’a, Tamad Telsiz Derneği’ne ve gönüllülerden oluşan ekibimize tüm ailelerimiz adına teşekkür ederim. ”dedi.

Etkinlik çocukların birlikte pasta üfleyerek mutluluk pozu vermesiyle son buldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.