Düşüncenin gücü

Düşüncenin gücü
Neden “Bir şeyi çok istersen olur” diyorlar, hiç düşündünüz mü? Ama öyle sıradan bir isteme değil, yürekten isteme. Gerçekten isteme… Her gün düşünecek ve her gün gerçekleştiğini hayal edecek kadar düşünme.

Neden “Bir şeyi çok istersen olur” diyorlar, hiç düşündünüz mü? Ama öyle sıradan bir isteme değil, yürekten isteme. Gerçekten isteme… Her gün düşünecek ve her gün gerçekleştiğini hayal edecek kadar düşünme. Peki nasıl olur da düşündüğümüz şeyler gerçek olur? Gelin hep beraber bakalım.
Bir şeyi sürekli düşündüğümüzde beynimize farkında olmadan komutlar gönderiyoruz. Beynimizde o şeyin gerçekleşmesi için yollar arıyor ve aklımıza çeşit çeşit fikirler geliyor. Hatta bazen durduk yere istediğiniz şey ile ilgili aklınıza fikir gelir. İşte tam da bu yüzden. Bir fabrika gibi düşünün. Biz sürekli isteyip hayal ediyoruz ve farkında olmadan beynimize komutlar gönderiyoruz, beynimiz de o şeyin gerçekleşmesini sağlayacak yollar arıyor ve her bulduğu yolu bize söylüyor. Bize de sırasıyla o yolları denemek kalıyor. 
“Ben çok istedim, düşündüm ama olmadı” diyorsanız eğer, yeteri kadar istememişsiniz demektir, ya da vazgeçmişsinizdir. Düşünsenize birkaç gün istiyor ve düşünüyorsunuz, ama sonra ilk günkü gibi istemiyorsunuz. Bu durumda doğal olarak beyninizde yollar aramayı bırakacaktır, çünkü siz de ona komut göndermeyi bırakmışsınızdır. Unutmayın, “İstediğiniz ve     düşlediğiniz her an, ona biraz daha fazla yaklaşıyorsunuz.” Düşün ve gelen komutları uygula. Bu kadar basit aslında. 
Bu zamana kadar neleri başardığını ve o başardığın şeyleri ne kadar çok istediğini hatırla. Başarı tesadüf değildir. Gidiyorsun ve onu alıyorsun hepsi bu. Bu zamana kadar nasıl sürekli düşündüğün şeyleri başardıysan, bundan sonra da istediğin şeyleri düşünerek başarabilirsin. Ama bir şartla! Asla pes etmeyerek… Eğer pes edersen, başkalarını senin hayalini yaşarken izlersin. İstediğin şey çok mu zor? “Evet” dediğini duyar gibiyim. Ne güzel işte. Zor evet, zor ama imkansız değil. Hem o istediğin şeyi başkası yapıyor da sen neden yapamayacaksın ki? Bütün insanlar eşit. Allah bütün insanları eşit yarattı, sadece bazıları daha çok çalıştı ve pes etmedi hepsi bu. 
“Bu asla olmayacak”, “Zaten bende şans olsaydı…”, “Bunu ben kesinlikle yapamam” gibi cümleleri hayatından çıkar, çünkü bu cümleler seni mağlup eder. Sen böyle düşününce beynin de pes edecek ve kendini o şeyin asla olmayacağına kodlayacak. Evet belki zor şeyler yaşadın, büyük ihanetler gördün, hayatın sillesini yedin, ağır tecrübeler kazandın ve belki de özgüvenini, kendine olan inancını yitirdin... Her ne olursa olsun şunu asla unutma, direksiyon başındaki sensin ve direksiyonu istediğin yöne çevirebilirsin. Beynindeki tüm karamsar düşünceleri çöpe at. Bu zamana kadar olmamış olması bundan sonra olmayacağı anlamına gelmez. Başarmak için başarısızlığı düşünürsen zaten başaramazsınki!
Bak mesela Çin’de dar gelirli bir ailenin çocuğu olan Jack Ma, üniversiteye girmek istediğinde, 3 başarısız deneme yaşadı. Bu dönemde  30 ayrı iş başvurusunda bulundu ve bütün başvurduğu yerler kendisine olumsuz geri dönüş yaptı. O dönemde KFC Çin pazarına yeni girmişti ve açık pozisyonlara başvuran 24 kişi içerisinden sadece Jack Ma işe kabul edilmedi. İnanabiliyor musunuz? başvuran 24 kişiden 23’ü işe alınıyor ve yalnızca Jack Ma işe alınmıyor. Daha sonra Jack Ma, Harvard Üniversitesi’ne de 10 kez başvuruda bulundu; ancak yine reddedildi. Kısaca size anlattım, bunun dahası da var. Ama isterseniz şu ana gelelim. İşte sürekli şanssızlık yaşayan Jack Ma, şu anda dünyanın en zengin ünlü iş adamlarından bir tanesi. Çünkü fikirler geliştirdi ve asla ama asla pes etmedi. İşte Jack Ma’dan     sözler: 
1-) “Tabii ki Alibaba’yı kurarken korkuyordum ve şüphelerim vardı. Ama şuna inanıyordum: biz kazanmazsak da bir başkası kazanacak. Geleceğin uzmanı yoktur, sadece geçmişin uzmanları vardır.”
2-) “Pozitif olan ve asla pes etmeyen     insanları seviyorum.”
3-) “Tüm başarılı girişimciler geleceğe iyimserlikle bakanlardır. Asla şikayet etmezler. Her zaman diğerlerinin şikayetlerine çözüm ararlar. Sadece şikayet ederek gelecekten beklentisiz olmayın, her zaman iyimserlikle düşünün.”
4-) “İş Modeliniz Başkalarına Yardım Etmek Üzerine Olmalıdır.”
5-) “Fırsat her zaman var, yalnızca nasıl bulacağınızı bilmeniz gerekiyor.”
6-) “Sadece devam et... ‘Azim’ gerekli… Bugün çok zor, yarın da zor, ama yarından sonraki gün çok güzel.”
Hayatınızın ipleri sizin elinizde ve şimdi seçim sırası sizde. Ya hayatınıza müdahale etmeyip gidişatı izlersiniz ve sadece seyirci olursunuz; ya da hayatınıza müdahale edersiniz ve tüm ipleri elinize alıp istediğiniz hayatı yaşarsınız. Seçim sizin…  

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.