e-Devlet soy ağacı sorgulama sayfası burada! Üst soy bilgisi nasıl sorgulanır

e-Devlet soy ağacı sorgulama sayfası burada! Üst soy bilgisi nasıl sorgulanır
Geçtiğimiz günlerde hizmete girdikten sonra yoğunluk sebebiyle çökme sorunu yaşayan ve askıya alınan E-Devlet Alt Üst Soy Bilgisi Sorgulama işlemleri yeniden aktifleştirildi. Gece saatlerinden itibaren bir kez daha kullanıcıların ulaşabildiği ekran üzerinden e-devlet giriş nasıl yapılır? İşte E-Devlet Alt Üst Soy Bilgisi Sorgulama işlemlerinin yapılma yolları...

Türkiye'nin vatandaşlık portalı olan e-devlet web sitesi turkiye.gov.tr üzerinde bir kez daha E-Devlet Alt Üst Soy Bilgisi Sorgulama işlemleri gerçekleştirilebiliyor. Daha önce yaşanan teknik aksaklıkların giderildiği sisteme bu sabah saatlerinde de dahil olmak üzere 1 milyondan fazla vatandaş biriş yaptı ve saatte 200 bin belge oluşturuldu. Gerçeklere ışık tutan ve 1800'lü yıllara dayanan geçmişi ile adeta arşiv niteliği de taşıyan e-Devlet soyağacı nasıl öğrenilir sayfası haberimize yer alıyor.

Ülkemizde yaşayan ve Türkiye Cumhuriyeti kimliği taşıyan herkesin giriş yapabildiği e-devlet sistemi üzerinde tüm çalışmalar yapıldı ve herkes kütüğüne bağlı ile kadar pek çok detaylarla birlikte aile geçmişini görüntüleyebiliyor. Resmi evrak niteliği taşımayan belgeler sadece bilgilendirme amaçlı yayınlanıyor. İndirilebilen ve yazdırılabilen E-Devlet Alt Üst Soy Bilgisi Sorgulama ekranı tarihe ışık tutuyor.

E-DEVLET SOYAĞACI SORGULAMA
e-Devlet'e giriş yaparak 'Kurumlar' sayfasını tıklayınız.

e-devlet E-Devlet Alt Üst Soy Bilgisi Sorgulama

Tüm Kurumlar sayfasından 'N' harfini tıklayarak 'Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü' sayfasına giriniz.

e-devlet E-Devlet Alt Üst Soy Bilgisi Sorgulama

e-devlet E-Devlet Alt Üst Soy Bilgisi Sorgulama

'e-Devlet Kapısı Üzerinden Sunulan Hizmetler' bölümünden 'Alt-Üst Soy Bilgisi Sorgulama' başlığına tıklayınız.

e-devlet E-Devlet Alt Üst Soy Bilgisi Sorgulama

200 bin soy ağacı belgesi oluşturuldu
e-Devlet'ten alınmaya başlanan ve aşırı yoğunluktan dolayı geçici olarak durdurulan "alt-üst soy raporu"nun paylaşımı gece yeniden başladı.

"Alt-üst soy raporu"na vatandaşlarca yine yoğun ilgi gösterildi. e-Devlet üzerinden gece kullanıma açıldığı dakikadan itibaren bu sabah 08.00'e kadar 1 milyon 400 bin belge üretildi. Vatandaşlarca saatte yaklaşık 200 bin belge oluşturuldu.

Üretilen belgelerde kişilerin yalnızca kendilerine ait alt-üst soy bilgileri yer alıyor. Belgelerde, 6698 Sayılı "Kişisel Verilerin Korunması Kanunu" gereğince kardeşler gibi yan soylarına ait bilgiler ise e-Devlet üzerinden paylaşılmıyor.

*"Alt-Üst Soy Bilgisi Sorgulama talebiniz alınmıştır.
Talep sıranıza göre alt-üst soy bilgileriniz en kısa sürede hazırlanacaktır. Belgeniz oluşturulduğunda doğrulanmış cep telefonu numaranız veya e-posta adresinize bilgilendirme yapılacaktır. E-posta ve cep telefonunuzu doğrulamak için Bilgilendirme Tercihlerini kullanabilirsiniz."*

700 binden fazla kişi sorgulama yaptı
Sorgulama sayfası ilk aktif olduğunda 737 bin 237 kişi aile üyelerinin izini sürdü, 330 bin belge alındı.

Yan soylar gösterilmiyor
Üretilen belgelerde kişilerin yalnızca kendilerine ait alt ve üstsoy bilgileri yer alıyor. Belgelerde, 6698 Sayılı ‘Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’ gereğince kardeşler gibi yan soylarına ait bilgiler ise e-Devlet üzerinden paylaşılmıyor.

Site çökmüştü
Türkiye’nin geçtiğimiz hafta en çok konuştuğu konulardan biri Altsoy-Üstsoy Bilgi Sorgulama” (Soyağacı) uygulamasıydı. Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü’nün E-Devlet bünyesinde başlattığı uygulama kapsamında vatandaşlar geçmiş soy bağlarına dair kayıtları görebiliyordu. Uygulama öylesine ilgi gördü ki sistem bir gecede kilitlenmişti. E-Devlet hizmetinin verildiği turkiye.gov.tr adresi yoğunluktan dondu. Gece yarısından sonra bile siteye yoğunluktan girilememişti. Yoğunluk bütün E-Devlet sayfasının tamamını kullanılamaz hale getirince uygulamaya ara verilmişti. Şimdi bu kayıtları sağlayan Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü’nün internet sayfasının altyapısı güçlendirilerek uygulama yeniden hizmete gireceği açıklanmıştı.

4 miyon ziyaretçi
Sistemi kilitleyen yoğunluğa dair rakamlar da ortaya çıktı. Ulaştırma Bakanlığı’nın ilgili birimindeki kayıtlara göre o gün E-Devlet uygulamasına 4 milyon kullanıcı giriş yaptı. Kayıtlara göre bu rakam daha önceki girişlerin en az 3 veya 4 katı... Zira E-Devlet’in günlük kullanıcı sayısı 1 ile 1.5 milyon arasında... Siteye giren 4 milyon kişiden sadece 737 bini sistem kilitlenmeden önce Altsoy-Üstsoy sorgulama sayfasına gidebilmiş. Bunların da sadece 310 bini işlemi başarıyla tamamlayıp kayıt alabilmiş...

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum