E-Devlet üzerinden ücretsiz maske nasıl alınır? Ücretsiz maske başvuru numarasına dikkat

E-Devlet üzerinden ücretsiz maske nasıl alınır? Ücretsiz maske başvuru numarasına dikkat
Dünyayı sarsan koronavirüs tehdidine karşı Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yaptığı açıklama ile 20 yaş üstü ve 65 yaş altı vatandaşlara dağıtılacak ücretsiz maske araştırma konusu oldu. Milyonlarca kişi E-Devlet üzerinden ücretsiz maske nasıl alınır? sorusunu soruyor. Verdiğiniz siparişlerde başvuru numarasına dikkat etmeniz gerekiyor. İşte detaylar...

Türkiye'nin koronavirüs ile mücadele kapsamında aldığı birçok karar ve yürürlüğe koyduğu yasakların ardından bu kez de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan E-Devlet aracılığıyla ücretsiz maske dağıtılacağını açıklamıştı. Kriterlere uyan vatandaşlara her hafta bir paket gönderilecek olan maskelerin nasıl alınacağıan dair araştırmalar da başladı. Detaylar haberimizde yer alıyor. Adım adım ücretsiz maske alımı rehberini okuyabilirsiniz.

E-Devlet ücretsiz maske alma linki
Sağlık Bakanlığı ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nın almış olduğu kararla birlikte dağıtılacak maskeler PTT Kargo ile vatandaşlara ulaşacak. Eğer ücretsiz maske almak istiyorsanız https://basvuru.turkiye.gov.tr adresine tıklamanız gerekmektedir. Türkiye vatandaşlarının en kısa yoldan kendilerine dair işlemleri yapabileceği portalda ücretsiz maske beşvurusu da gerçekleştirebilirsiniz.

E-Devlet ücretsiz maske


E-Devlet ücretsiz maske kimlere verilir? Kaç tane verilir?
Portal üzerinden dolduracağınız formla birlikte bilgilerinizin teyit edilmesi gerekiyor. Bu sürecin ardından tarafınıza haftada bir paket (5 adet) gönderilecektir. PTT Kargo'nun ücretsiz yapacağı dağıtımdan faydalanmak için başvuruyu tekrarlanması gerekiyor.

E-Devlet ücretsiz maske

e-Devlet ücretsiz maske nasıl alınır, başvuru nasıl yapılır?  
Ajanslara son dakika olarak düşen haberin ayrıntılarına göre ücretsiz maske dağıtımı başlıyor. Ücretsiz maske temini için maske.epttavm.com adresine giriş yapılıyordu. Son dakika değişikliğinde ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla başlatılan ücretsiz maske dağıtımında başvurular, e-Devlet Kapısı üzerinden alınacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.