eBay'den Jeffrey Dahmer yasağı

eBay'den Jeffrey Dahmer yasağı
Netflix'te fenomen hale gelen Dahmer dizisi sayesinde yeniden dikkat çeken seri katil Jeffrey Dahmer, pek çok kişinin "Cadılar Bayramı" kostümü için de ilham oldu. Ancak kostümlerini alışveriş sitesi eBay'den almak isteyenler, yasakla karşılaştı.

Milwaukee Yamyamı veya Milwaukee Canavarı olarak da tanınan Jeffrey Dahmer, 1978 ve 1991 yılları arasında 17 erkek çocuğunu öldürdü. İşlediği cinayetler tecavüz, işkence ve yamyamlık gibi ortak özelliklere sahipti. Müebbet hapis cezasını çekerken 1991 yılında bir mahkûm tarafından öldürüldü.

Şimdi ise bir zamanlar tüm dünyanın kanını donduran bu seri katil bir fenomen haline geldi. Dahmer hakkındaki mini dizi, Netflix’te yayınlanır yayınlanmaz tüm dünyada olay oldu. Herkes yeniden bu seri katili konuşurken bazıları da Cadılar Bayramı için ondan ilham aldı. Ancak alışveriş sitesi eBay bu duruma bir son verdi.


eBay, Jeffrey Dahmer kostümlerinin satışını yönergeleri ihlal ettiği için yasakladı. Artık Dahmer’den ilham alan kostümlerin eBay’de satışı yasaklanıyor.

eBay, yönergelerin şiddet eylemlerini veya bu tür faaliyetleri sürdüren kişileri yüceltmeyi yasakladığını söyledi: “Karar, şirketin alışveriş yapanları, kötü niyetli ürünlerin satışından kâr elde etmek isteyen diğer kişilere karşı koruyabilmesi için verildi.”

Daha önce satışı gerçekleşen turuncu kostümler için artık eBay’e “Jeffrey Dahmer kostümü” yazıldığında, “Tam eşleşme bulunamadı” uyarısı çıkıyor. (Sözcü)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.