Ecem Mumcu ve Tuna Gezgin'in sürüdülebilir tarım projesi oy bekliyor

Ecem Mumcu ve Tuna Gezgin'in sürüdülebilir tarım projesi oy bekliyor
Almanya Freie Universitaet Berlin Üniversitesi Kimya Bölümü öğrencileri Ecem Mumcu ve Tuna Gezgin sürdürülebilir tarım projesi ile birlikte Türkiye'yi temsil ediyor.

Proje hakkında bilgi veren Mumcu ve Gezgin; "Şehirdeki orta ve üst düzey restoranlar için farklı türde besleyici zengin mikro yeşillikler üretiyoruz. Benzersiz satış noktamız, yüksek kaliteli sağlıklı gıda üretmek için restoranların yemek atıklarını organik gübrelere dönüştürmektir. Tarımsal uygulamalardan organik olmayan gübreleri ortadan kaldırarak gıda atıklarının gizli değerini yeniden kullanarak kaynak verimliliğine ve gıda güvenliği konusuna katkıda bulunmayı hedefliyoruz. Çiftliklerden restoranlara uzun taşıma zincirleri nedeniyle yiyecekler tazeliğini kolayca kaybeder. Çözümümüz yeşilliklerimizi restoranlara yakın şehirlerde mobil treylerde üretmektir, bu nedenle bitkilerimizi tazeliğini daha uzun süre korumak için teslimattan hemen önce hasat ediyoruz. Bunu yaparak ürünlerimizi elektrikli araçlarla teslim ettiğimiz için CO2 emisyonunu da ortadan kaldırıyoruz. Özellikle büyük ve kalabalık şehirlerde sürdürülebilir yaşam ve gıda güvenliği konusunda farkındalık şimdiden artmaya başladı. Bu nedenle, değerlerimizi koruma ve gelecek nesiller için sürdürülebilir bir dünyanın yaratılmasına katkıda bulunma sorumluluğunu hissediyoruz." dedi.

İki öğrenci kendileri için destek bekliyor. Projeye ulaşmak ve oy kullanmak için aşağıdaki linke tıklayıp VOTE HERE butonuna basmanız yeterlidir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.