Efsane oyuncu Aydemir Akbaş kanser oldu! Sağlık durumu nasıl?

Efsane oyuncu Aydemir Akbaş kanser oldu! Sağlık durumu nasıl?
Türk sinemasının en önemli oyuncularından biri olan ve yıllarca beyaz perdede izlediğimiz Aydemir Akbaş ile ilgili kötü haber geldi. Ünlü oyuncuya kolon ve bağırsak kanseri teşhisi koyulduğu açıklandı. Peki Aydemir Akbaş'ın sağlık durumu nasıl? İşte detaylar...

Gırtlak kanserini atlatan Aydemir Akbaş'a bu kez de kolon ve bağırsak kanseri için teşhis koyuldu. Oyunculuğunun yanısıra yönetmen ve senaristlik de yapan ve Galatasaray Kongre Üyesi de olan Akbaş'ın sağlık durumu ailesi, dostları ve sevenleri tarafından merak ediliyor.Türk sinemasının efsanesi hakkındaki son dakika sağlık durumunu açıklayarak 'Doktorlar, 'Taş Gibisin!' diyor ama tetkitler devam ediyor' dedi. Bu sözlerin ardınan Aydemir Akbaş'ın kim olduğu, kariyeri, hangi filmlerde oynadığı ve neler yaptığı araştırma konusu oldu. Günün en merak edilen isimlerinden biri olan Aydemir Akbaş hakkındaki detaylar haberimizde yer alıyor.

AYDEMİR AKBAŞ KİMDİR? HAYATI...

Kendisine kolon ve bağırsak teşhisi konulan Aydemir Akbaş, 25 Şubat 1936 tarihinde İstanbul'da hayata gözlerini açmıştır. Lise eğitimini, Galatasaray Lisesinden tamamlayarak mezun olan Aydemir Akbai, geçtiğimiz yıllarda gırtlak kanserini atlamıştır.  Anne tarafından Trabzon Sürmene kökenli, baba tarafından ise Manastır’dan göçme bir Arnavut olan Aydemir Akbaş, lisedeyken eğitim gördüğü yıllarda tiyatro koluna girmiş ve Haldun Dormen'in Cep Tiyatrosunda perdeci olarak görevde bulunmuştur.

1968 tarihinde Ayfer Feray-Nisa Serezli Tiyatrosu'nda ‘’’7 Kocalı Hürmüz’’ isimli tiyatro oyununda rol üstlenmiştir. Askerliğin ardından Gülriz Sururi-Engin CezzarTiyatrosu'na katılan Aydemir Akbaş; Keşanlı Ali Destanı, Direkler Arası, Zilli Zarife, Ferhat ile Şirin oyunlarında görev üstlenmiştir.

2009 tarihinde "Kolpaçino: Bir Şehir Efsanesi" isimli sinema filmi projesinde Şafak Sezer, Hakan Ural, Ali Sürmeli ile oyuncu kadrosunda yer aldı. Öte yandan yine 2009 tarihinde "Kutsal Damacana 2: İt Men" isimli sinema filmi projesinde Şafak Sezer, Mustafa Üstündağ ile beraber rol aldı.

1964 tarihinde senaryosunu Haldun Taner'in kaleme aldığı, yapımcılığını ise Memduh Ün’ün üstlendiği, yönetmen koltuğunda ise Atıf Yılmaz’ın oturduğu "Keşanlı Ali Destanı" isimli sinema filmi projesinde Fikret Hakan, Fatma Girik, Hüseyin Baradan, Danyal Topatan, Mualla Sürer, Hayati Hamzaoğlu ile birlikte rol almıştır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.