Emekçinin bayramı 1 Mayıs

Emekçinin bayramı 1 Mayıs
Bugün 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü. ABD'de işçilerin günlük çalışma süresinin 8 saate indirilmesi için 1884'te başlattığı mücadeleyle ortaya çıkan 1 Mayıs, dünyanın birçok ülkesinde emek ve işçi bayramı olarak kutlanıyor.

Üzerine marşlar bestelenen, kitaplar yazılan, sinema filmleri çekilen 1 Mayıs, çalışanların sorun ve taleplerini gündeme getirildiği gün olma özelliği de taşıyor. İşçi ve memur konfederasyonları 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlamaları kapsamında, son senelerde olduğu gibi bu yıl da farklı şehirlerde kitlesel etkinlikler düzenleyecek. Darbe dönemlerinde yasaklanan 1 Mayıs, 2009'dan itibaren Türkiye'de “Emek ve Dayanışma Günü” olarak kutlanıyor. 

Kutlama yeri Bakırköy
1 Mayıs İşçi Bayramı kutlamaları için sendikaların İstanbul Valiliği’nden talebi Taksim Meydanı oldu. Ancak bu talep yine reddedildi. Bunun sonucunda kutlamaların Bakırköy’de yapılmasına karar verildi. DİSK, KESK, TMMOB ve TTB tarafından yapılan Taksim başvurusunun reddinin ardından kutlama komitesi tarafından kutlamanın yapılacağı adres Bakırköy Pazar Yeri olarak  belirlendi.

1 Mayıs sözleri, şiirleri, mesajları için tıklayın >>>

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.