Et kavurma neden sert olur? Doğru kavurma nasıl pişirilir?

Et kavurma neden sert olur? Doğru kavurma nasıl pişirilir?
Kurban Bayramı’nın yaklaştığı şu günlerde et kavurmayı sertleştirmeden pişirme yöntemlerinin sizler için bir araya getirdik..

Cansev Temuçin -Kurban Bayramı'nda kesilen etlerden hazırlanan kavurmaları sofralarına taşımak isteyen vatandaşlar en yumuşak şekilde et pişirme tekniklerini araştırmaya devam ediyor. Peki doğru kavurma nasıl pişirilir? Lokum gibi kavurmalar nasıl yapılır? İşte tüm yanıtlar...

Kurban Bayramı’nda ve sonraki günlerde et kavurma yapmak isteyenler, bu lezzetli yemeği tam kıvamında pişirmek istiyor. Bunun için çeşitli yöntemler araştıran vatandaşlar, et kavurmanın neden sertleştiğini araştırıyor. Peki et kavurma nasıl yumuşak pişirilir? Sertleştirmeden et kavurma pişirmenin yöntemleri nelerdir? İşte yanıtlar…

Et kavurma yemekleri Türk mutfağında sıklıkla pişirilen çeşitler arasında yer alır. Özellikle kurbanlık etle yapılan kavurmalar Kurban Bayramı günlerinde ve sonrasında sofraların baş köşesine yerleşir. Bu leziz yemeği lokum gibi ve yumuşak biçimde pişirmek içinse birkaç püf noktasına dikkat etmek gerekir.

Oda sıcaklığında dinlendirin

Et yemeğini pişirme işlemine başlamadan önce özen göstereceğiniz ilk husus, etin dinlendirilmesi olmalıdır. Kesildikten sonra hemen kavrulmaya başlanan et sertleşebilir. Bu nedenle kurbanlık etin bir süre oda sıcaklığında dinlendirildikten sonra kavurma işlemine geçilmesi en doğrusu olur.

Yine et kavurmanın sert olmaması için alınabilecek önlemlerden bir diğeri de ete marine işleminin uygulanmasıdır. Süt veya soda ile marine edilen et yumuşar ve ortaya lokum kıvamında kavurmalar çıkar. Çeşitli baharatlar ve karbonat da marine işleminde kullanabileceğiniz diğer ürünler arasında yer alır.

Suyunu iyi ayarlayın

Etin hazırlık aşamasını hallettikten sonra ise pişirme işlemine geçilir. Bu noktada da yine kavurma eti sertleştirmemek için dikkat edilmesi gereken bir takım hususlar mevcuttur.

Ete mühürleme işlemi uygulamak içindeki suyu hapsettiği için yumuşak bir et elde etmenizi sağlar. Daha sonra kendi suyunu salıp çeken ete yeterli miktarda su ekleyerek kurumasını önleyebilirsiniz. Tam kıvamında pişirilen etleriniz yumuşak ve lokum kıvamında kavurmalar olarak bayram sofralarının gözdesi haline gelir.

Tuzu en son ekleyin

Son olarak kavurma pişirirken eti sertleştirmemek için ete ekleyeceğiniz tuzu en son koymanız büyük önem taşır.

Tüm bu yöntemleri uygulayarak kurbanlık etten ağızda dağılan kavurma yemekleri yapabilirsiniz.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.