Ete su eklenirse ne olur?

Ete su eklenirse ne olur?
Lezzetli ve lokum gibi et yemekleri pişirmek isteyenler, ete su eklenirse ne olacağını merak ediyor.

Cansev Temuçin - Kurban Bayramı’na sayılı günler kala, farklı ve leziz et yemekleri tarifleri pek çok kişi tarafından araştırılıyor. Yumuşak ve lokum gibi etlerle hazırlanan yemekler sofraların vazgeçilmezi oluyor. Peki et pişirirken nelere dikkat etmek gerekir? Ete pişirme esnasında su eklenirse ne olur? Et nasıl daha yumuşak pişirilir? İşte tüm merak edilen soruların yanıtları…

Farklı tariflerle et yemekleri hazırlayanlar, özellikle kurban etleri ile yapılan tarifleri araştırıyor. Kurban eti ile yemek pişirirken, ete eklenen su özellikle dikkat edilmesi gereken hususların başında geliyor.

Mühürlerken dikkat!

Et yemeği pişirirken ilk olarak dilenen ebatta kesilen etlerin kızgın tavaya atılarak mühürlenmesi gerekiyor. Mühürlenme işlemi etin kendi suyunu içine hapsetmesi açısından büyük fayda sağlıyor. Bu işlem bittikten sonra suyunu salmaya başlayan etler bir süre de kendi suyu ile pişmeye devam ediyor.

Etler kendi suyunu çekmeye başladıktan sonra ise önemli aşamaya geliniyor. Eğer bu adımda yemeğe su eklenmezse etler kuruyabiliyor. Ancak suyunu çeken etlere su eklerken dikkat etmeniz gereken bir husus bulunuyor. O da etin tam pişmemiş halde olması…

Suyun ayarı önemli!

Tencerede pişen ve kendi suyunu çeken tam pişmemiş etlere bir bardak su ekleyerek pişirme işleminize devam edebilirsiniz. Böylece hem etlerinizin kurumasını önleyebilir, hem de daha yumuşak bir kıvam almasını sağlayabilirsiniz.

Son olarak eklemek istediğiniz salça, biber veya soğan gibi malzemeleri ve en son da tuzunu serperek lokum kıvamında bir et yemeğini mutfaklarınızdan sofralarınıza taşıyabilirsiniz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.