Faydalarını okuyunca vazgeçemeyeceksiniz! Etten 10 kat daha yararlı…

Faydalarını okuyunca vazgeçemeyeceksiniz! Etten 10 kat daha yararlı…
Özellikle Asya mutfağının vazgeçilmez besinlerinden biri olan Maş fasulyesi sofralarınızın vazgeçilmezi olmaya aday…

Cansev Temuçin - Mutfağınızda hem lezzetli hem faydalı bir besinle yapılmış yemekleri denemek ister misiniz? Özellikle son yıllarda ismi daha fazla duyulan Maş fasulyesi, zengin protein içeriği ile dikkat çekiyor.

Et ürünlerinde 10 kat daha fazla protein içerdiği bilinen Maş fasulyesi, boşaltım sistemine de oldukça faydalı. Proteinin yanı sıra vitamin, mineral ve lif de içeren besin pek çok farklı yemek çeşidinde kullanılmaktadır.

Maş fasulyesinin faydaları nelerdir?

İçerdiği zengin protein ile gözde olan Maş fasulyesi, boşaltım sisteminin yanı sıra sindirim sistemi için de oldukça yararlı. Şeker hastalığına iyi geldiği bilinen besin, kolesterolü düşürerek kalp sağlığını da koruyor. Vazgeçilmez bir lif kaynağı olan fasulya çeşidi, kan basıncını düzenliyor, kan şekeri seviyesini dengeliyor.

Diyet yapanların da gözdesi

İçerdiği magnezyum oranı ile de dikkat çeken Maş fasulyesi zayıflamak isteyenlerin de sıklıkla tükettiği besinler arasında yer alıyor. Kalorisi ve yağ oranı az olan besin, tok kalmanıza yardımcı oluyor. Lif içerdiği için özellik diyet dönemlerinde oluşan kabızlık sorununu da ortadan kaldırıyor. Kansere karşı koruyucu etkileri olan besin, vücut hücrelerini korumaya yardımcı olmaktadır. Faydaları saymakla bitmeyen Maş fasulyesi, cilt sağlığını da korur, teninizi hasarlardan korumaya yardım eder.

Maş fasulyesi nasıl kullanılır?

Asya mutfağının gözde besini Maş fasulyesi hem çiğ hem de pişmiş olarak tüketilebiliyor. Filiz halinde bulunan Maş fasulyesi de Uzak Doğu mutfağının vazgeçilmez ürünlerinden biri olarak öne çıkıyor. Çorbası ve güveci yapılan besinin öğütülmüş hali ise falafel benzeri yiyeceklerde kullanılıyor.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.