Fotokabinler kaldırılıyor

Fotokabinler kaldırılıyor
Fotoğraf çekimi yapan esnafların ve oda yönetimlerinin yıllardır devlet kurumlarından fotokabinlerin kaldırılması hususundaki yazışmalar sonuç verdi ve karara bağlandı.

İstanbul Profesyonel Fotoğrafçılar Odası'nın (İSFO) seçimlerindeki en güçlü Başkan Adayı olan Dilek Camcı açıklamasında "Devlet kurumlarında kurulmuş fotokabinlerle Devlet fotoğrafçılık yapmaktadır. Biz buna karşıyız. İstanbul Fotoğrafçılar Odası bunlarla yazışma yapmalarına rağmen sonuç alamadı. Dört yıl önceki fotokabin sayısı dahada arttı. Biz yönetime geldiğimizde diğer illerdeki odalarla birlikte hareket edeceğiz. Fotokabin meselesini Türkiye çapında çözeceğiz" ifadelerini kullandı.

dilek çamcı

Kararın tüm Türkiye'de uygulanması konusunda çalışma yürüteceklerini de belirten Çamcı; "Valiliklere ilçe kaymakamlıklarına il ve ilçe emniyet müdürlükleri tapu dairesi müdürlükleri nüfus müdürlükleri ve noterlerle görüşmelerimizi yapacağız. Resmî  evrak kayıtlarında fotoğraf kalitesinin önemini anlatarak bu gibi yerlerde kullanılacak fotoğrafların özellikle biyometrik fotoğraf çekimlerinin fotoğrafçı esnafı tarafından doğru fotoğraflar çekilerek gerçekleştirilmesini sağlayacağız. Mersin ve Tarsus odalarının kazanmış olduğu foto kabin zaferini bir emsal oluşturup Bütün Türkiye çapında fotoğrafçı odalarında uygulayacağız" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.