Gazete Damga ekibi olarak 29 Ekim Cumhuriyet Bayramınızı kutlarız

Gazete Damga ekibi olarak 29 Ekim Cumhuriyet Bayramınızı kutlarız
Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının 29 Ekim 1923 tarihinde ilan ettiği cumhuriyet rejiminin bugün 95. yıl dönümü. Gazete Damga ekibi olarak Cumhuriyet Bayramınızı kutlarız.

95. yılına girdiğimiz cumhuriyet rejiminde Cumhuriyet Bayramı büyük bir coşku ile hem Türkiye'de hem de yurt dışında kutlanıyor. Devlet erkanı tarafından gerçekleşecek olan resepsiyon için de hazırlıklar tamamlandı. Milyonlarca Türk ve kendini Türk hisseden herkes bugün Cumhuriyet Bayramı'nı doyasıya yaşamak istiyor.

Cumhuriyet Bayramı sebebiyle okullarda gerçekleştirilecek olan törenlerle 29 Ekim coşkusu daha da yukarıya çıkacak. Öğrenciler Cumhuriyet Bayramı şiir ve yazıları okuyacak.

Bizler de Gazete Damga ekibi olarak tüm milletimizin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını kutlarız.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı mesajı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhuriyet'in kuruluşunun 95. yıl dönümü için yayınladığı 29 Cumhuriyet Bayramı mesajında " Hiçbir engelin, hiçbir sabotajın, hiçbir oyunun bizi hedeflerimizden alıkoymasına müsaade etmeyeceğiz" dedi.

"Ülkemizde ve yurt dışında yaşayan vatandaşlarımız ile bu gurur günümüzü bizimle paylaşan tüm dostlarımızın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını tebrik ediyorum." cümlesiyle başlayan mesaj şöyle devam ediyor:

"Cumhuriyetimizin ilanının 95. yıldönümünde, Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, İstiklal Harbimizin kazanılmasına ve yeni devletimizin kuruluşuna öncülük eden tüm kahramanlarımızı tazimle yad ediyorum."

"Ülkemizi 'muasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkarma' mücadelemizde ileri demokrasi ve güçlü ekonomi yönünde kat ettiğimiz her mesafeyi, şanlı geleceğimiz için yakılan bir ışık olarak görüyorum.

"İstanbul'daki yeni havalimanımız da, işte bu ışıklardan biridir.

"Malazgirt'ten başlayıp son bir asırdır Çanakkale'de, Kut'ül Amare'de, Dumlupınar'da, Kıbrıs'ta devam eden zaferlerimizden, Suriye'deki insani duruşumuza kadar her gelişme, milletimizin asil duruşunun sembolleridir."

Erdoğan mesajında, Türkiye ekonomisinin dünyanın en büyük 17. ekonomisi olduğunu, insani yardımlar konusunda ise milli gelire göre ilk sırada bulunduğunu belirtti.

"Hiçbir oyunun bizi hedeflerimizden alıkoymasına izin vermeyeceğiz"
Erdoğan'ın 29 Ekim mesajı şöyle devam ediyor:

"Herkesin kapısını ve kalbini kapattığı sığınmacılara evini ve yüreğini açan, insani sorumluluklarını bihakkın yerine getiren tek ülke Türkiye olmuştur.

"Bu duruşumuzdan asla taviz vermeyecek, hiçbir engelin, hiçbir sabotajın, hiçbir oyunun bizi hedeflerimizden alıkoymasına müsaade etmeyeceğiz.

"Bizler, 95. yıldönümüne vasıl olduğumuz Türkiye Cumhuriyetini ilelebet payidar kılmak için var gücümüzle çalışmayı sürdüreceğiz."

Kemal Kılıçdaroğlu'ndan 29 Ekim mesajı
Kemal Kılıçdaroğlu, "29 Ekim Cumhuriyet Bayramı" dolayısıyla yayımladığı mesajda, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün, "kimsesizlerin kimsesi" olarak nitelendirdiği Türkiye Cumhuriyeti'nin, bilimin hakiki yol göstericiliğini esas alan bir büyük medeniyet yürüyüşünü temsil ettiğini belirtti.

Bu yürüyüşün talimatının, "Benim naçiz vücudum bir gün elbet toprak olacaktır, fakat Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır. Ve Türk milleti emniyet ve saadetini sağlayan medeniyet yolunda, tereddütsüz yürümeye devam edecektir." diyen Atatürk'ten alındığını anımsatan Kılıçdaroğlu, mesajında şunları kaydetti:

"Tüm yurttaşlarının hiçbir ayrıma, ötekileştirmeye tabi tutulmaksızın yaşamasını, fikri, vicdanı, irfanı hür nesiller yetiştirilmesini ve tüm komşularıyla iyi ilişkiler içinde, çağdaş dünyanın saygın üyeliğini amaçlayan Cumhuriyetimizin, ilelebet payidar kalacağına duyduğumuz inanç, yaşadığımız sorunlardan kurtulmamız açısından yol göstericidir. Üstünlerin hukuku yerine, hukukun üstünlüğünü, saray ve çevresi yerine halkın zenginleşmesini, rantiye sınıfı yerine üretenin kazanmasını, tek adam rejimi yerine demokratik, laik ve sosyal hukuk devletini savunan bizlerin sorumluluğu, Cumhuriyetimizi demokrasiyle taçlandırmaktır. Unutulmamalıdır ki 16 Mayıs 1919'da bir avuç yol arkadaşıyla İstanbul'dan Samsun'a hareket eden Mustafa Kemal Atatürk, Anadolu'nun özgürlüğü ve bağımsızlığı ortak paydasında buluşturduğu milyonlarla, Kurtuluş Savaşı'nı zafere ulaştırmayı ve Cumhuriyetimizi kurmayı başarmıştır."

Cumhuriyet'in kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve yol arkadaşlarını rahmetle anan Kılıçdaroğlu, "Tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyor, gazilerimize şükranlarımı sunuyorum, tüm yurttaşlarımızın Cumhuriyet Bayramı'nı kutluyorum. Yaşasın Cumhuriyet." ifadesini kullandı.

Devlet bahçeli'den 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı mesajı
MHP Genel Başkanı  Devlet Bahçeli, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'na ilişkin bir mesaj yayımladı.

Bahçeli mesajında, "Türkiye Cumhuriyeti bekasını ve birliğini sonuna kadar koruyacaktır. Cumhuriyetin payidarlığına hücum edenler hainlerdir" dedi.

Meral Akşener'den 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı mesajı
"Bugün sahip olduğumuz en büyük kıymetlerden Cumhuriyetimiz 95. yaşına giriyor, kutlu olsun" diyen Akşener, şöyle konuştu:
"Bizler birinci vazifemizin Türk istiklal ve cumhuriyetini korumak olduğunun bilincindeyiz. Bazılarını Cumhuriyetle barıştıramadık. Birazdan Cumhuriyetin bir geleneği olan resmi törenlere katılacağım. Akşam da Cumhuriyet resepsiyonunda olacaktım. Dünyaya beton ve inşaat olarak baktıkları için resepsiyonu İstanbul'daki şantiyeye taşıyorlar, bizim bunu kabul etmemiz mümkün değil. O yüzden bugün rantiyecilerin şantiyesinde olmayacağız. Bir kez daha tekrar ediyorum, Türkiye Cumhuriyeti'nin yeni yaşının kutlanacağı yer Ankara'dır. İktidarın bugünkü kutlamaları korsan kutlamadır. Devlet korsan gösteri yapamaz. Bugün herkes kendi geleneğinin önüne çıkıyor. Mücahit gelip müteahhit olanlar şantiyede olurken, bizler vatandaşımız yanında Ankara'da olacağız."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.