Girdiği eve doktor uğramıyor! İşte Hindistan'dan gelen mucize..

Girdiği eve doktor uğramıyor! İşte Hindistan'dan gelen mucize..
Faydaları saymakla bitmeyen bu besini nasıl kullanacağınızı merak ediyor musunuz?

Cansev Temuçin - Sağlıklı yaşamı hayatının her alanında uygulamak isteyenler için bu ürün oldukça büyük önem taşıyor. Ghee yağının hiç duymuş muydunuz? Aslında herkesin bildiği bu ürün faydaları ile her geçen gün dikkat çekmeye devam ediyor. Tereyağından elde edilen sade yağ anlamına gelen Ghee yağı içerdiği mineraller ve çok sayıda vitamin ile göz dolduruyor. Peki Ghee yağı nasıl elde edilir, kullanım alanları nelerdir? İşte tüm merak edilenler…

Neredeyse tamamı süt yağı içeren sade yağ Ghee yağı, süt proteini olan kazeinin ve süt şekerinin laktozdan arındırılmış biçimi olarak öne çıkıyor. Hindistan’dan tüm dünyaya yayılan ve Hintliler tarafından kutsal kabul edilen bu besin, tereyağın arındırılmış hali anlamına geliyor.

1 kilogram tereyağından 900 gram kadar elde edilebilen Ghee yağı, bilindik tereyağlardan daha uzun ömürlü oluşuyla da önem kazanıyor.

Ghee yağının faydaları

İçerisinde A, D, E ve K2 vitaminleri bulunan Ghee yağı, doğal bir enerji kaynağı olmasıyla biliniyor. Yararlı yağları bünyesinde barındıran besin, yoğun bir hayatı olan kişilerin kullanması için uygun.

Öte yandan bağırsak florasını korumaya da yardımcı olan Ghee yağı, bütirik asit içeriyor.

Sindirim sistemini düzenlemeye yarayan besin, mide asidinin salgı miktarını dengeleyemeyi de başarıyor.

Kalp hastalıklarından kansere kadar pek çok riskli hastalık türüne karşı koruyu etki taşıyan Ghee yağı, güçlü antioksidanlar içeriyor.

Düzenli kullanımında pek çok faydası bulunan Ghee yağının yaşlanma karşıtı özellikler taşıdığı da biliniyor.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.