Green Card 2022 başvurusu ne zaman ve nasıl yapılır? Gerekli evraklar ve belgeler

Green Card 2022 başvurusu ne zaman ve nasıl yapılır? Gerekli evraklar ve belgeler
Amerika Birleşik Devletleri tarafından 1990 yılından itibaren her yıl on binlerce kişiye verilen Green Card için araştırmalar başladı. Milyonlarca vatandaşın hayalini kurduğu Green Card 2022 için başvurular ne zaman ve nasıl yapılır? Başvuru için gerekli evraklar ve belgeler nelerdir? Green Card 2022 sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte detaylar...

Türkiye'nin de dahil olduğu onlarca ülkede yaşayan milyonlarca vatandaş her yıl Green Card sahibi olabilmek için başvurularda bulunuyor. Amerika'da yaşamanın en garanti yolu olarak görülen bu hak çekilişle kazanılmaktadır. Belirlenen kontenjanlarda verilen çekiliş hakkında başvuru şartları ve gereken belgeler araştırılıyor. Milyonlarca kişinin arasından şansınızı nasıl artırabileceğiniz yönündeki noktaları da anlattığımız haberde tüm detayları bulabilirsiniz. Green Card 2022 için başvurular ne zaman ve nasıl yapılır? Başvuru için gerekli evraklar ve belgeler nelerdir? Green Card 2022 çekiliş sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte bilgiler...
 


Green Card başvurusu yapamayacak ülke vatandaşları

Öncelikle bu uygulamaya kimlerin katılamayacağını bildirmekte fayda var. Eğer aşağıdaki ülkelere ait bir pasaportunuz varsa yani vatandaşsanız Green Card başvurusu yapamazsınız. Bu ülkeler Bangladeş, Brezilya, Kanada, Çin, Kolombiya, Dominik Cumhuriyeti, El Salvador, Haiti, Hindistan, Jamaika, Meksika, Nijerya, Pakistan, Peru, Filipinler, Güney Kore, Kuzey irlanda ve Vietnam'dır.


Green Card nedir?

Her yıl 55 bin kişiye Amerika Birleşik Devletleri'nin kapısını açan vatandaşlık kartıdır. Green Card sahipleri sadece oy kullanma hakkından muaftır. Geriye kalan tüm haklarda Amerikan vatandaşları ile eşit şartlara sahiptir. Yatırım yapabilir, ev sahibi olabilir ve tüm vatandaşların haklarından yararlanabilirsiniz. Yaşamaya başladığınız tarihten itibaren 5 yıl içinde 36 ay vergiye tabi tutulmakla birlikte bu süre sonunda kalıcı vatandaşlık için de başvuru hakkınız doğmaktadır.

green card dv 2020 ne zaman
 

Green Card 2022 başvurusu nasıl yapılır?

Amerika'ya adım atmanızı sağlayacak çekilişe katılmanız için gereken başvuruyu isterseniz DV Lottery internet sitesinden isterseniz de şirketler aracılığıyla gerçekleştirebilirsiniz. Green Card firmaları sizler için ekstra olarak başvurularınızın sürecini takip eder ve kusursuz bir başvuru yapmanızı sağlar. Ayrıca başvuru için en önemli husus fotoğraftır. Şahsi ya da şirket aracılığıyla da olsa fotoğrafınızın net, tanınabilir ve biyometrik olmasına dikakat ediniz.

 

Green Card 2022 başvurusu için gereken belgeler nelerdir?

Green Card başvuruları için gereken evraklar başvuru formudur. Bu belgeyi başvuru yapacağınız şirketler ya da DV Lottery aracılığıyla temin edebilirsiniz.

 

Kimler Green Card başvurusu yapabilir?

Bekarlar, evliler, çocuğu olan kişiler, eşinden ayrılmış, dul ve aynı zamanda çocuğu olanlar başvuru yapabilirler.

 

Green Card çekilişinde kazanma şansınızı nasıl artırabilirim?

Hiçbirr Green Card firması size kazanma şansı vermez. Bunu öncelikle unutmayın. Milyonlarca kişinin katıldığı bir kurada bunu sağlamak imkansızdır. Çekiliş halka açık bir şekilde internet üzerinden düzenlenmektedir. Ancak şansınızı artırmanın yolları vardır. Yöntemler şu şekildedir;

- Aslında hatasız ve eksiksiz bir form doldurursanız herkesle eşit şansınız vardır.

- En şanslılar evlilerdir. Çiftlerden biri kazandığında ailenin diğer üyeleri de Green Card sahibi olacaktır. Bu sayede şansınızı yüzde 100 artırabilirsiniz.

- Çocuklar: 18-21 yaş aralığındaki çocuklar. Anne ve babalarına ayrı ayrı başvuru yaparlarsa şanslarını üç katına çıkarabiliyorlar. Lise mezunu olan ya da olma arefesindeki tüm çocuklar katılabiliyor.

- Evli olmayanlar ise evlenmeyi planladıkları kişiler için başvuru yapabilirler. Çiftlerden biri Green Card kazanırsa diğeri de bu hakkı elde edecektir.

green card başvurusu


 

Green Card kazananlar ne yapmalıdır?

Belirlenecek olan tarihte yapılan çekiliş sonrasında kazanan vatandaşlar firma aracılığı ile başvurularını gerçekleştirdiyse şirketleriyle irtibat kurmalıdır. Eğer bireysel olarak yaptıysanız DV Lottery web sitesi üzerinden işlemlerinizi tamamlamanız gerekmektedır.


 

Green Card sahiplerinin ekstra avantajları nelerdir?

Başvuruyu kazananları eşleri ve 21 yaş altındaki bekar çocukları da Green Card sahibi olmuş olur. Green Card sahipleri özel üniversiteler ve okullardan burs alabilirler. Ayrıca ABD’de ehliyet alabilirsiniz.

 

Green Card kazananlar ne yapmalıdır?

Belirlenecek olan tarihte yapılan çekiliş sonrasında kazanan vatandaşlar firma aracılığı ile başvurularını gerçekleştirdiyse şirketleriyle irtibat kurmalıdır. Eğer bireysel olarak yaptıysanız DV Lottery web sitesi üzerinden işlemlerinizi tamamlamanız gerekmektedır.

 

Green Card çekilişi (DV 2022) ne zaman?

Başvurular 2020 yılı Ekim ayı sonuna kadar devam edecek. DV2022 (2020 yılı) adı ile yapılacak Green Card çekilişinin sonuçları ise 2021 yılı Mayıs ayında açıklanacak. Greencardturkiye.com Genel Müdürü Süheyla Talanöz, Green Card aksi açıklanmadığı sürece green card başvuruları her sene aynı tarihlerde düzenlendiğini belirtti. Başkan Donald Trump'tan kaynaklı bir problem yaşanmayacağını da sözlerine ekledi. Green Card başvurularının ücretsiz olduğuna dikkat çeken firma yetkilisi, başvurusunu kendisi yapamayan veya bilgi sahibi olmayan kişilerin danışmanlık şirketlerinden hizmet alabileceğini de ifade etti.


Green Card çekilişi (DV 2022) sonçları ne zaman açıklanır?

Milyonlarca kişinin sürekli araştırdığı Green Card çekilişinin sonuçları mayıs ayında açıklanmaktadır. Bunun için yapmanız gereken DV Lottery web sitesinden şahsınıza ait bilgileri girmenizdir.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum