Green Card (DV 2020) başvurusu ne zaman ve nasıl yapılır? Tüm bilgiler burada

Green Card (DV 2020) başvurusu ne zaman ve nasıl yapılır? Tüm bilgiler burada
Dünyanın en popüler ülkesi Amerika Birleşik Devletleri'ninher sene kura ile belirleyip vatandaşlık hakkı tanıdığı Green Card ile siz de tanışmak ister misiniz? Green Card başvurusu nasıl yapılır? DV 2020 çekilişi ne zaman yapılacak? İşte detaylar...

ABD'ye gitmenin en kolay yolu olarak kabul edilen Green Card için her sene milyonlarca kişi başvuruda bulunuyor. Belirlenen kontenjan sayısı kapsamında ülkede vatandaşlık hakkı kazananlar seçme ve seçilme hariç tüm imkanlardan faydalanabiliyorlar. Kısa süre önce tamamlanan DV 2019 çekilişi geride kaldı. Artık sıra yeni seneye geldi. Türkiye'den de her geçen gün daha da artan sayıda insan Amerika Birleşik Devletleri'ne giderek orada yaşamak istiyor. Peki Green Card başvurusu için hangi belgeler gereklidir ve nasıl yapılır?

Yeni bir ülkede farklı bir hayata başlamak, istediğiniz işte çalışmak ve farklı insanlar tanımanın en kolay yolu Green Card. Amerika Birleşik Devletleri vatandaşlarıyla aynı yaşam standartlarına sahip olabileceğiniz ve söz hakkınızın bulunduğu ortamda hayatınızı devam ettirmek istiyorsanız Green Card'a hemen başvurmanız gerekiyor.
 

Green Card başvurusu nasıl yapılır?

Söz konusu müracatlar internet üzerinden gerçekleştirilmektedir. DV Lottery web sitesinden üzerinden yapılan başvurularda istenen formları doldurmanız ve en az lise mezunu olmanız gerekmektedir. Bundan sonraki süreçte sadece çekilişin yapılacağı tarihi bekliyorsunuz. Ancak sizi ön plana çıkaracak ve seçilmenizi sağlayabilecek olan firmalar da mevcut. Daha önce pek çok kişiye Amerika yolunu açan ve orada yaşamasını sağlayan Green Card Türkiye onlardan bir tanesi. Sektörün öncü firmalarından biri olarak dikkat çeken bu firma ile avantajlı konuma geçebilirsiniz. Medeni durumunuza göre yapacağınız başvuru şekilleri bulunmaktadır. Yapmanız gereken bir adet fotoğrafla birlikte bilgilerinizi doldurup ödeme gerçekleştirmeniz. Kredi kartı ve havale seçenekleriyle paranızı gönderebilirsiniz.

green card başvurusu
 

Green Card çekilişi (DV 2020) ne zaman?

Ekim ayı yaklaştıkça her ülkeden milyonlarca kişi araştırmalarını sıklaştırıyor ve internet sitelerinde tarihleri kaçırmamak adına sürekli olarak Green Card çekilişi ne zaman yapılacak? sorusunu sorarak doğru tarihi bulmaya gayret ediyor. 100 binden fazla kişinin ABD'ye gitme hayalini gerçekleştiren Green Card hakkında açıklamalarda bulunan Greencardturkiye.com Genel Müdürü Süheyla Talanöz, Green Card başvurularının her sene Ekim ayının ilk salı günü açıldığını ve yine her sene kasım ayının ilk salı günü kapandığını belirterek, bu sene de tarihlerde değişiklik olmayacağını kaydetti. Aksi açıklanmadığı sürece green card başvuruları her sene aynı tarihlerde düzenlendiğini belirten Talanöz, Başkan Donald Trump'tan kaynaklı bir problem yaşanmayacağını da sözlerine ekledi. Green Card başvurularının ücretsiz olduğuna dikkat çeken firma yetkilisi, başvurusunu kendisi yapamayan veya bilgi sahibi olmayan kişilerin danışmanlık şirketlerinden hizmet alabileceğini de belirtti.


Green Card başvurusu yapamayacak ülke vatandaşları

Çekilişe ktılamayacak ülkelerin vatandaşları belirlenmiştir. Buna göre Bangladeş, Brezilya, Kanada, Çin, Kolombiya, Dominik Cumhuriyeti, El Salvador, Haiti, Hindistan, Jamaika, Meksika, Nijerya, Pakistan, Peru, Filipinler, Güney Kore, Kuzey irlanda ve Vietnam pasaportu taşıyan kişiler Green Card başvurusu yapamayacaktır.
 

Green Card kazananlar ne yapmalıdır?

Belirlenecek olan tarihte yapılan çekiliş sonrasında kazanan vatandaşlar firma aracılığı ile başvurularını gerçekleştirdiyse şirketleriyle irtibat kurmalıdır. Eğer bireysel olarak yaptıysanız DV Lottery web sitesi üzerinden işlemlerinizi tamamlamanız gerekmektedır.

green card dv 2020 ne zaman
 

Green Card sahiplerinin hakları nelerdir?

Kazandığınız Green Card çekilişi sonrasında artık Amerika Birleşik Devletleri vatandaşı olmanız çok az bir süre kaldı demektir. İşlemleri tamamladıktan sonra her sektörde dilediğiniz gibi çalışabilirsiniz. Yatırım yapabilir, ev sahibi olabilir ve tüm vatandaşların haklarından yararlanabilirsiniz. Yaşamaya başladığınız tarihten itibaren 5 yıl içinde 36 ay vergiye tabi tutulmakla birlikte bu süre sonunda kalıcı vatandaşlık için de başvuru hakkınız doğmaktadır.
 

Green Card sahiplerinin ekstra avantajları nelerdir?

Başvuruyu kazananları eşleri ve 21 yaş altındaki bekar çocukları da Green Card sahibi olmuş olur. Green Card sahipleri özel üniversiteler ve okullardan burs alabilirler. Ayrıca ABD’de ehliyet alabilirsiniz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
9 Yorum