Hadi İpucu 11 Aralık Salı Laaddin Lambası sorusunun cevabı nedir?

Hadi İpucu 11 Aralık Salı Laaddin Lambası sorusunun cevabı nedir?
Hadi oyuncuları için 11 Aralık Salı günü için yayınlanan ipucu sorusu ‘Alaaddin'in Sihirli Lambası’ masalında Alaaddin sihirli lambayı nerede bulur? oldu. İşte cevabı.

Her gün binlerce kişinin katılarak canlı olarak oynadığı Hadi'nin yeni gün ipucu sorusu Instagram üzerinden soruldu. Binbir Gece Masalları arasında bulunan Alaaddin'in Sihirli Lambası'ndan sorulan bugünkü soru özellikle çocuk yaştaki yarışmacıların taze hafızaları tarafından daha çabuk akla gelebilecek gibi görünüyor. Peki ‘Alaaddin'in Sihirli Lambası’ masalında Alaaddin sihirli lambayı nerede bulur?

Cevap: Alaaddin'in Sihirli Lambası, Mucizeler Mağarası’nda bulduğu sihirli lambayla hayatı değişen Alaaddin’in başına gelenleri anlatır. 

Hikâye Ürdün nehri kıyısındaki Agrabah şehrinde bir tüccarın anlatımıyla başlar. Kötü kalpli büyücü vezir Cafer ve onun sinir bozucu papağanı İago, esrarengiz Mucizeler Mağarası'na tek girebilmeye ve oradaki sihirli lambayı almaya layık olan kişinin Agrabah sokaklarında yaşayan, herkesin "sokak faresi" diye alay ettiği, iyi yürekli, hırsız, sokak çocuğu Alaadin olduğunu öğrenir. Alaaddin, pazarda kılık değiştirerek gezen prenses Yasemin'le tanışır ve ona aşık olur. Yasalar gereği sadece bir prensle evlenebilecek olan prensesi kazanmak için Cafer ile Mucizeler Mağarası'na gelmeyi kabul eder. Yaramaz maymunu Abu'yla birlikte girdiği mağarada Alaaddin önce uçan bir halı bulur sonra da sihirli lambanın gücünü keşfeder. Lambayı ovması ile hayatı değişen Alaaddin'in şimdi çılgın ve şekilden şekle giren bir cini vardır.  Cin ona üç dilek hakkı verir, ama kendisi de on bin yıldır esir olduğu lambadan özgür kalmak istemektedir. Cin ile bir anlaşma yapan Alaaddin, ilk iki dileğinden sonra son dileğini onu serbest bırakmak için kullanmayı kabul eder ve ilk dileğini bir prens olmak için kullanır. Cin'in de yardımıyla Alaaddin artık bir prenstir. Ama onu tanıyan ve tuzak kuran Cafer ve İago da kendi hain amaçları için lambanın peşindedirler. Şimdi Alaaddin’in onları yenmesi, güzel prensesin kalbini kazanması, cini serbest bırakması ve en sonunda görünüşte değil, yüreğinde prens olduğunu kanıtlaması gerekmektedir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.