Hafta sonu nüfus müdürlüğü açık mı 30 Eylül Cumartesi, 1 Ekim Pazar 2023?

Hafta sonu nüfus müdürlüğü açık mı 30 Eylül Cumartesi, 1 Ekim Pazar 2023?
2024 yılında düzenlenecek yerel seçimlerde oy kullanmak için adres değişikliği yapmak isteyenler hafta sonu nüfus müdürlüklerinin açık olup olmadığını merak ediyor.

Önümüzdeki yıl mart ayında düzenlenecek yerel seçimlerde oy kullanmak isteyenler için vakit daralıyor. YSK’nın yaptığı açıklamaya göre seçimlerde oy kullanmak isteyenlerin adres değişiklilerini 1 Ekim 2023 Pazar gününe kadar yapmaları gerekiyor. Bu nedenle pek çok vatandaş hafta sonu adres değişikliği işlemini gerçekleştirebilmek için bulundukları bölgedeki nüfus müdürlüklerinin açık olup olmayacağını araştırıyor. Peki yarın Nüfus Müdürlüğü açık mı 30 Eylül Cumartesi? 1 Ekim 2023 Pazar günü nüfus müdürlükleri çalışacak mı?

Oy kullanabilmek için son şans!

Yüksek Seçim Kurulu geçtiğimiz günlerde yaptığı bir açıklama ile 31 Mart 2024 tarihinde düzenlenecek Mahalli İdareler Genel Seçimi oy kullanacak kişilerin adres değişikliği işlemleri için son tarihi açıkladı.

Nüfus Müdürlüğü cumartesi günü açık mı 2023?

E-devlet üzerinden veya Nüfüs Müdürlükleri aracılığı ile gerçekleştirilebilen adres değişikliği işlemlerinin en geç 1 Ekim 2023 Pazar gününe kadar yapılması gerekiyor. 1 Ekim günü yerel seçimler için oy kullanacak vatandaşların isimlerini içeren seçmen listelerinin Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğünden alınacağı açıklandı. 31 Mart yerel seçimleri için seçim takviminin ise 1 Ocak 2024 günü başlayacağı belirtildi.

Nüfus müdürlükleri açık mı 30 Eylül - 1 Ekim 2023

YSK’nın açıklamasının ardından bulundukları adreslerde oy kullanmak isteyen kişiler adres değişikliği işlemlerini gerçekleştirmeye başladı. Adres değişikliği işlemini yapamayanlar veya son güne bırakanlar ise bu hafta sonu nüfus müdürlüklerinin açık olup olmadığını internetten araştırıyor.

Hafta sonu nüfus müdürlüğü açık mı 2023?

Devlet dairesi olduğu için nüfus müdürlüklerinin hafta içi beş gün mesai yaptığı biliniyor. Ancak daha önce seçim dönemlerinde yaşanan yoğunluk nedeniyle bazı hafta sonlarında nüfus müdürlüklerinin açıldığı ve vatandaşların işlemlerine devam ettiği de görülmüştü.

Henüz bu hafta sonu nüfus müdürlüklerinin açık olup olmayacağı ile ilgili resmi bir açıklama yapılmadı. İçişleri Bakanlığı’ndan veya YSK’dan konu ile ilgili bir bilgi güncellemesi yapıldığında haberimize eklenecektir…

İlgili Haberler

Kaynak:Cansev Temuçin

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum