Hamilelikte hangi durumlarda cinsel ilişki sakıncalı olur?

Hamilelikte hangi durumlarda cinsel ilişki sakıncalı olur?
Hamilelik döneminde cinsel ilişki için dikkat edilmesi gereken bazı durumlar bulunuyor. İşte ayrıntılar...

'Hamilelikte hangi durumlarda cinsel ilişki sakıncalıdır olur?' sorusunun yanıtı anne ve baba adaylarını yakından ilgilendiriyor. Sağlıklı bir hamilelik döneminde cinsel ilişkiye girmenin hiçbir sakıncası yoktur. Hamilelik döneminde cinsel ilişki bebeğe zarar vermez. Ancak düşük tehlikesi gibi bazı durumlarda cinsel ilişkinin ertelenmesi önerilir. İşte detaylar...

HAMİLELİKTE HANGİ DURUMLARDA CİNSEL İLİŞKİ SAKINCALIDIR?

İlk aylarda düşük tehikesi ile karşılaşıldıysa ya da hamilelikte düşük riski fazlaysa cinsel ilişki ertelenmelidir. Ayrıca uzmanlar, hamilelik sürecinde cinsel ilişki pozisyonlarının anne adayının rahat olduğu pozisyona göre belirlenmesi gerektiğini belirtir. Hamilelik durumunun gidişatını yakından takip etmek amacıyla sık sık hekim muayenesine gitmek gerekir.

Daha önce 37 haftadan önce doğum yapıldıysa, hamilelik döneminde cinsel ilişki konusuna dikkat etmek gerekir. Ayrıca rahim kasılmaları, çoğul gebelikler, sebebi bilinmeyen vajinal kanama, plasentanın kısmen ya da tamamen rahim ağzını kapatması, rahim ağzında erken açılma, abanın cinsel yolla bulaşan bir hastalık taşıması, çoğul gebeliklerde hamileliğin son 3 ayı ve tekil gebeliklerde hamileliğin son 1 ayı gibi durumlarda cinsellikten uzak durulmalıdır.

Hamilelikte kanama görülüyor ve plasenta aşağıda bir durumda ise cinsellikten kaçınmalıdır.

HAMİLELİKTE CİNSEL İLİŞKİ NE ZAMANA KADAR DEVAM EDEBİLİR?

Doktor, anneye aksini belirtmediği sürece hamilelik döneminde çiftlerin cinsel ilişkiye girmesinde bir sakınca olmaz. Gebelerin son aylarında fiziki değişimler nedeniyle cinsel ilişki zorlaşıyor ise bu dönemlerde ara verilebilir. Çünkü hamileliğin son haftalarında cinsel ilişki acı verici bir hal alabilir.

Sağlıklı bir hamileik sürecinde çiftlerin cinsel ilişkiye girmesinin bir sınırı bulunmamaktadır. Çiftler bu dönemde genel olarak ayda ortalama 8-10 defa cinsel ilişkiye girer. Gebeliğin ilk üç ayında bu rakam 6, üçüncü ayından sonra 5, son aylarında ise 1 veya 2'ye düşer.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.