Her engeli aşabilecek zekaya sahip kadınlar

Her engeli aşabilecek zekaya sahip kadınlar
Kadınlar olarak hayatın içinde ne çok engelle karşılaşıyoruz di mi? Kariyeriniz titriniz ne olursa olsun erkek egemenliği altındaki iş dünyası size tırnaklarınızın yetmeyeceğini hatırlatır durur.

Kadınlar olarak hayatın içinde ne çok engelle karşılaşıyoruz di mi? Kariyeriniz titriniz ne olursa olsun erkek egemenliği altındaki iş dünyası size tırnaklarınızın yetmeyeceğini hatırlatır durur. Tüm varlığınız, düşünceleriniz, becerileriniz ve biriktirdikleriniz, aldığınız eğitimin bütününü zekanızla birlikte hepsini seferber etmeniz gerekir.
***
Erkeklerle mücadele ederken bir de sizi kıskanan hemcinsleriniz karşınıza saçma sapan setler koyar. Atlayamayın, zorlanın, alay konusu olun ve kaybedin; bir diğer ifadeyle pes edin diye… Daha sonra bu kişiler kendi benliklerindeki kirli duygu ve düşüncelerden arınamamışken, sizlere tasavvuf ehli bir edayla 2 Mevlana 1 Şems sözü ile kendilerinin ne kadar da gönlü zengin insanlar olduklarını gösterme gayreti içine girerler. Sana da bana da bunu gösterme zorunlulukları vardır. Çünkü biz inanırsak kendi de kendisinin ne kadar “şahane” bir insan olduğunu ispatlamış olacaktır.
Bu, başka bir yazı konusu olsa da atıfta bulunmadan edemedim (bahsetmeden geçemedim).
***
Tüm bu kirli oyunların içinde temiz insanların da hiç az olmadığını hissederek, görerek, hatta bizzat tanışarak deneyimlemek inanın insanın gücüne güç katıyor. Edindiğimiz birçok davranış ve üslup, tecrübelerimizden kaynaklı... Toplumumuzda iş dünyasını temsil eden kişileri “iş adamları” olarak tanımlıyoruz. Dilimize oturan bu kalıbın son zamanlarda kullanılan iş insanları olarak yerleşmesini canı gönülden diliyorum. Çünkü çok kez en ufak boşlukta hala işadamları olarak kulaklarda yankılanmasına şahitlik ediyoruz.
***
Kadınlarla ilgili tüm olumsuz durumlara rağmen farklı sektörde olduğu gibi, iş dünyasında da kadınların adını görmek beni onurlandırıyor. Bir kadının; hemcinsimin başarılı olmasıyla onur duyuyor ve övünüyorum. Çünkü o kadın bizi temsil ediyor. Yapabileceğimizi, başarabileceğimizi vurguluyor. Kadınların mücadele ettiği şeyleri, başettiği ve etmek zorunda olduğu şeyleri yaz yaz bitiremeyiz. Ama en azından kadın kadına didişmekten ve birbirimizin kuyusunu kazmaktan ya da sırf kıskançlık histerisi yüzünden yolunu kesmek ya da haksız bir sebepten ötürü oyun dışına çıkarılmasını sağlamaktan bir an önce vazgeçmeliyiz. Birbirimizle kenetlenmeliyiz.
***
Kelebek etkisi... İnanın bunun etkisini hayatın her alanında hissedeceğiz. Yara alan kadınlar, zorda kalan, düşen, hayallerinin çamurlu ayaklar altında çiğnendiğine şahitlik eden kadınların ızdırabı son bulsun. Ne makam ne mevki ne güç ne para hiçbiri bizi yolumuzdan döndürmesin. Bir kadına yardım etmek, kendine yardım etmekle eş değer. O iyileştikçe sen iyileşirsin. O toparlandıkça toplum iyileşir;
O sevdikçe dünya yeşerir...

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.