Herkesin sevdiği o yiyecek depresyona neden oluyor, beyin hücrelerini öldürüyor!

Herkesin sevdiği o yiyecek depresyona neden oluyor, beyin hücrelerini öldürüyor!
Yapılan araştırmalar sonrasında pek çok rahatsızlığa neden olduğu öğrenilen o besin açıklandı.

Cansev Temuçin - Beden sağlığının yanı sıra ruh sağlığına da olumsuz etkisi olduğu öğrenilen besinler açıklandı.

Çin’de yapılan bir araştırmanın sonuçlarına göre, patates kızartması tüketenlerde tüketmeyenlere oranla daha fazla depresyon rahatsızlığı görüldüğü ortaya çıktı. 140 binden fazla kişi üzerinde yapılan ve 11 yıl süren araştırma sonucunda kızarmış patatesin ruh sağlığını olumsuz etkilediği ortaya çıktı. Sıklıkla bu besini tüketen kişilerde, yüzde 7 daha fazla depreson ve yüzde 12 daha fazla kaygı bozukluğu görüldüğü rapor edildi.

Patatesin yanı sıra diğer nişastalı besinlerde de bu sonucu doğuran akrilamid maddesinin bulunduğu belirtildi. Beden ve ruh sağlığını kötü etkileyen bu maddenin beyin nöronlarına da zararlı olduğu ortaya koyuldu.

Konu ile ilgili TRT’ye konuşan İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Ayça Kaya, özellikle çocukları ve gebeleri uyardı. Pişirme tekniklerine özen gösterilmesi gerektiğinin altını çizen kaya, kızartma yerine haşlama veya fırınlama tekniklerine yönelinmesi gerektiğini belirtti.

Patatesleri pişirmeden önce bunları yapın!

Öte yandan, patates yemekleri yapmadan önce bu besinin zararlarını biraz olsun azaltmak için uygulanabilecek bazı yöntemler bulunuyor. Patatesleri bir suyun içinde bekletip üzerlerine limon sıkarak nişasta miktarının azalmasını sağlayabilirsiniz. Tek kullanımlık yağda kızatmak da olası olumsuz etkilerden uzak kalmak için tercih edilebilir.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.