Hollanda'ya nasıl gidilir? Pasaport türleri ve gidiş amaçlarına göre yapılacak işlemler

Hollanda'ya nasıl gidilir? Pasaport türleri ve gidiş amaçlarına göre yapılacak işlemler
Avrupa'nın en köklü medeniyetlerinden biri olan Hollanda her sene milyonlarca turisti ağırlıyor. İş ya da eğlence amaçlı olarak gelenlerin yanısıra tatil yapmak isteynler ve turlara katılanlar da mevcut. Peki Hollanda'ya nasıl gidilir? İşte detaylı anlatımı sizlerle...

Daha önce Hollanda ile ilgişi pek çok yazı okudunuz. Neler gerektiği konusunda az çok fikir sahibi oldunuz. Avrupa'nın en çok ziyaret edilen ülkelerinin başında gelen Hollanda'nın büyülü dünyasına sizler de kapılmak ve güzel günler geçirebilmek için bir dizi prosedüre ihtiyaç duyuluyor. Birbiirinden güzel şehirlere sahip olan bu küçük ülke için 'Değer mi?' diye sorarsanız 'kesinlikle'... Bakalım neler yapmamız gerekiyormuş.

Hollanda'ya gidenler genelde iş, tatil, tur veya eğlence amaçlı gidiyor. Bu aktivitelerin gerçekleşmesi için ilk başta bir bilet gerekiyor. Ben biletlerimi hep Ucuza Bilet üzerinden alıyorum. Peşin veya kredi kartı seçenekleri ile işlemlerinizi yapabilir ve taksitlendirme sağlayabilirsiniz. Gidiş tarihinizden birkaç ay önceden fiyatlara bakmanızda fayda var. Zira kısa süre kala yüksek çıkacak ücretler için zorlanabilirsiniz. Ucuz bir tatil istiyorsanız bu altın kural. Ayrıca uçuşlarınızı iş günlerinde yapmanızda fayda var. Takvimden tarih seçerken salı, çarşamba ve perşembe diğer günlere göre genelde daha düşük fiyatlıdır. Temmuz ortasındaki sezon biletini mayıs ayında almama rağmen iyi bir fiyatla kapattığımı düşünüyorum. Bu kadar turist potansiyelinin yaşandığı ülkede 1400 liraya gidiş dönüş bilet aldım. Sizler de bilet alırken tüm detayları kontrol edip emin olduktan sonra alışverişinizi tamamlayabilirsiniz.

amsterdam

Hollanda vizesi için gerekenler
Ülkeler arasında uçuş yapabilmeniz için pasaportun yanısıra giriş iznine yani vizeye ihtiyaç duyulmaktadır. Hollanda Schengen ülkelerinden biri olduğu için Schengen vizesi alınması gerekmektedir. Hollanda Schengen vizesi için gerekli evraklar pek çok şirketin internet sitesinde yer almaktadır. Bu şartların yerine getirilmesi sonrasında başvurular yapılır ve sonuç beklenmeye başlanır. Sonç da takribi bir hafta civarında belli olmaktadır. Vize başvurunuzu 3 hafta kala yapmanız faydalı olacaktır. Vizesiz (transit geçiş) hakkı bulunan yolcular için bu yükümlülükler gerekmemektedir. Yalnız her pasaport sahibi yurt dışına çıkmadan önce 15 liralık harç ödemesi yapmakla mükelleftir. Tur ile gidecek olan okuyucularımız için dikkat edilmesi gereken kuralların başında vize gelmektedir. Vize işlemleri genelde bireysel sağlanmaktadır.

hollanda vizesi

Hollanda otel rezervasyonu
Eğer Hollanda seyahatinizde bir otel arıyorsanız bulmak çok kolay. İstediğiniz filtre ile otelleri sıralayabilir ve sınıflandırabilirsiniz. Ben bu işlemler için booking.com ve skyscanner.com'u kullanıyorum. Dilediğinizce otel ve özellikleri bu iki uygulamada yer alıyor.

klm hollanda

Her şeyinizi kontrol ettikten sonra tek yapmanız gereken uçuşlarınızı gerçekleştirmek. İyi seyahatler dilerim. Burak Zihni

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.