İş arayanlar o ilanlara dikkat! Hayatınızın şokunu yaşayabilirsiniz

İş arayanlar o ilanlara dikkat! Hayatınızın şokunu yaşayabilirsiniz
İş bulabilmek umuduyla kayıt olunan ve başvurular yapılan kariyer sitelerinde büyük bir tuzak başladı. İsmini gizli tutan şirketler arasından bazıları başvuru sahiplerinin bilgileriyle şantaj ve tehditle para almaya çalışıyor.

İnternet sektöründe pek çok iş ilanı sitesi bulunuyor. İnsanlar hayatını idame ettirebilmek adına şirketlere başvuru yaparak kariyerlerini sürdürmeyi amaçlıyor. Bazı iş ilanı açan firmaların isimleri gizli olarak sunuluyor iş arayanlara. Bunun için gerekçeler olsa da güvenirlilik açısından olumsuz sonuçlar da doğurabiliyor. İstanbul Kartal'da oturan Ç.Ö. başvurduğu bir ilan sonrasında hayatının şokunu yaşadı. Yaptığı başvurunun ardından hakkında yalan haber yazıldığını, bunun kaldırılması için kendisinden aylık 800 lira para istendiğini, evine adam gönderilmek üzere tehdit edildiğini ve müstehcen fotoğraflar gönderilerek tacize uğradığını anlattı.

Soluğu savcılıkta aldı
Bu gelişme üzerine dün sabah savcılığa giderek suç duyurusunda bulunan Ç.Ö., zedelenen itibarı, uğradığı tehdit ve taciz iddiasıyla şikayetçi oldu. Ç.Ö., kendisinden hesap dökümünden üstüne bulunan araçların ruhsat fotokopilerine kadar pek çok şeyin istendiğini anlatarak; 'CV'mi gönderdikten sonra mesaj yağmuruna tutuldum. Bunun yanısıra bir uygulama üzerinden sürekli arandım. Küfür ettiler, tehditte bulundular. Ayrıca tacize uğradım. Müstehcen fotoğraflar gönderdiler. Bunun yanısıra internet siteleri olduğunu söyledikleri bir yerde adıma sahtekar damgası vurarak haber yayınladılar. Savcılığa şikayette bulundum. Tedbir kararı ve erişim yasaklaması istedim. Umarım kısa sürede çıkar' dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.