İŞKUR Almanya işçi alımı nasıl başvuru yapılır? Başvuru şartları

İŞKUR Almanya işçi alımı nasıl başvuru yapılır? Başvuru şartları
İş fırsatları yaratmaya devam eden İŞKUR yurt dışına da istihdam sağlıyor. İŞKUR Almanya işçi alımı başvurusu nasıl yapılır? Başvuru formu ve detaylar.

10 bin kişinin Almanya'da işçi olarak çalıştırılacağının duyurulması binlerce kişinin dikkatini çekti. Vatandaşlar farklı bir ülkede çalışmak için hemen şartları araştırmaya başladı. İŞKUR kapsamında gidilecek olan ülke ise Almanya. Daha önceki yıllarda pek çok kişinin gittiği ve uzun süre kaldığı bu ülkede şimdi ise İŞKUR güvencesi ile çalışacak personeller aranıyor. İŞKUR Almanya işçi alımı için gereken şartlar ve belgeler nedir? Başvuru formu hakkındaki her şey burada.

Her yıl binlerce kişiye iş imkanı sağlayan İŞKUR'un bu kez hedefi Almanya. Yapılan duyuru sonrasında herkes 'İŞKUR Almanya işçi alımı başvurusu nasıl yapılır?' sorusunu sormaya başladı. 15 farklı havalimanınında faaliyetlerini sürdüren şirketin yöneticisi Osman Taş konuya ilişkin açıklamalarda bulundu.

İŞKUR Almanya işçi alımı başvurusu nasıl yapılır?
Almanya işçi alımı başvurusu için gereken şartların yer aldığı internet sitesi açıklandı. Sektörlerin belirlendiği ve götürülmek istenen kontenjanların da hesaplandığı dile getirildi.  20-45 yaş aralığında her Türk vatandaşı, sağlık engeli olmadığı sürece “www.obm-turkiye.com” adresine girip başvuru formunu doldurarak müracaat edebiliyor. Siz de başvurunuzu yaparak şansınızı deneyebilirisniz.

rusya işçi alımı

Osman Taş, Türkiye’de İŞKUR ile anlaşmaları olduğunu ve Almanya’ya özellikle sağlık, lojistik ve havalimanı yer hizmetleri sektöründe işçi götürmeyi planladıklarını söyledi. Taş, “Kendi milletime güvendiğim için Almanya’ya işçi götüreceğiz. Bu işi biz 17 yıldır yapıyoruz ve birçok ülkeden bugüne kadar birçok işçi götürdük. Ancak kendi milletimi bildiğim için bilinçli olarak Türkiye’den işçi götüreceğiz. Almanya’nın öncelikli olarak bizden talebi, işçilerin vasıflı olmaları. Ama vasıfsız işçi de götüreceğiz. Bizler bu talepler doğrultusunda buradan işçi götüreceğiz. Ama özellikle hemşire, kamyon şoförü, elektrikçi ve kaynakçı konusunda ihtiyaçlar var. Şu an en çok hemşire ihtiyacı var. İlk etapta 80 bin hemşire götürmeyi hedefliyoruz. Sonrasında kaynakçı ve elektrikçi ihtiyacımız var. Onlar da 50 bin civarında olacak. Buradan gidecek işçilerle 18 aylık bir sözleşme imzalayacağız” şeklinde konuştu.

10 bin kişi alınacak
Taş, “Başvurularımız başladı. İlk bilgileri de konsolosluğa verdik zaten, oradan gelecek cevapları bekliyoruz. İnşallah süreç hızlı olur. 2019’da ilk olarak 5 ilâ 10 bin arası işçi götürmeyi hedefliyoruz. Aslında daha yüksek hedefliyoruz. Ama başvuruların çok yoğun olacağını ve konsolosluktaki işlerin uzayacağını düşünüyorum. O yüzden de sayı 10 bin civarında olacağını düşünüyorum. Başvuru yapacak işçiler, kesinlikle kimseye bir komisyon parası ödemesin. Biz bu insanları kendi bünyemize alacağımız için bir kuruş para talep etmiyoruz. O yüzden kimseye para kaptırmasınlar. Bizim en büyük sorunumuz bu bir anlamda.” dedi.

İŞKUR AÇIKLAMASI
Basın organlarında İŞKUR üzerinden alım yapacağı yönünde açıklamaları bulunan şirketin bu yönde bir çalışmasının olmadığını açıklayan İŞKUR, yurtdışında işçi çalıştırmak konusunda gerekli prosedürlerin karşılanıp, başvuruların yapılması gerektiğine değinmiş ve şirketin henüz böyle bir girişiminin bulunmadığını vurgulamıştı.

KONSOLOSLUK AÇIKLAMASI
Almanya' ya gönderilecek işçiler konusunda OBM Türkiye isimli bir şirketin, resmi makamlar noktasında herhangi bir çalışması, hakkı ya da başvurusu bulunmadığına dikkat çekilmiş, konsolosluk tarafından yapılan açıklamada, Almanya' da işçi çalıştırabilmek için gerekli şartların sağlanmasının gerekli olduğu aktarılmıştı. Bu açıklamaların ardından şirketin de resmi web sitesinin kapalı olduğu ve teknik sorunlar ortaya çıktığı anlaşılmıştı. İşinOlsa

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
99 Yorum