İstanbul'da yılbaşında kar yağacak mı - 30-31 Aralık ve 1 Ocak hava durumu

İstanbul'da yılbaşında kar yağacak mı - 30-31 Aralık ve 1 Ocak hava durumu
Yeni yılın yaklaşmasıyla birlikte yapılan planların şekillenmesindeki en büyük etken kar yağışı. Henüz yoğun ve etkili bir yağışın görülmediği İstanbul'da milyonlarca insan cuma gününden pazartesine kadar olan hava durumunu ve sıcaklığı merak ediyor. İşte detaylar...

Yeni yılda kar yağacak mı sorusu herkesin gündeminde. Eğlenmek isteyenlerden çalışacak vatandaşlara pek çok kişi şimdiden hafta sonu hava nasıl olacak diye soruyor ve araştırıyor.

İstanbul başta olmak üzere birçok ilimizde kış kendisini daha belirgin bir şekilde göstermezken sıcaklıkların ülke genelinde yükselerek mevsim normallerini yakalaması bekleniyor.

Son tahminlere göre 31 Aralık Pazar günü yurdun Batı kesimleri hariç büyük bölümünde yağmur ve bazı kentlerde karla karışık yağmur bekleniyor. Kars, Ardahan, Erzurum dolaylarında kar yağışı, Ankara ve çevresi, Karadeniz, güneyde yağmur görülebilir. 

AKOM'un açıklamasına göre ise İstanbul'da hafta boyunca yağış beklenmiyor. Açıklamaya göre lodos (güney-batı) yönlü rüzgarlar ve güneşin ısıtıcı etkisi ile hava sıcaklıklarının artmaya başlaması, cuma gününe kadar 16 derecelere kadar yükselerek mevsim normallerinin 2 ila 5 derece üzerine çıkması bekleniyor.

31 aralık hava durumu

1 ocak 2018 hava durumu

25 aralık hava durumu

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.