İstanbul'un en iyi dönerleri ve dönercileri [Avrupa Yakası] - Ayaküstü Lezzetler

İstanbul'un en iyi dönerleri ve dönercileri [Avrupa Yakası] - Ayaküstü Lezzetler
İstanbul'un en yaygın lezzetlerinden biri döner. Şehrin 39 ilçesinde çok sayıda dönerci görebilmeniz mümkün. Günlük hayatın koşuşturmasında bir öğün ya da akşam yemeği olarak değerlendirilebilecek porsiyonla damak tadınızı keyiflendirmek isterseniz Ayaküstü Lezzetler'in tavsiyesine kulak verin. İstanbul'un en iyi döner ve dönercileri haberimizde.

Youtube'da yayın hayatlarına başladıkları günden bu yana İstanbul'dan Bosna Hersek'e Hatay'dan Bodrum'a kadar geniş bir yelpazede yemek tadan ve tanıtan Ayaküstü Lezzetler ekibi bu kez döner üzerine bölümle seyircilerinin karşısına çıktı. İstanbul'da belki de binlerce dönercinin bulunması sebebiyle tercih yapmakta zorlananlar için hazırlanan videoda Onur Ziya Demir ve Oğuz Yenihayat lokasyonlara göre belirledikleri rotada hem dönerleri tattı hem de mekanların kendine has özelliklerini tanıttı.


İstanbul'un en iyi dönerleri

Et denilince akla gelen ilk lezzetlerden biri olan döner birçok formülle hazırlanabiliyor ve müşterilere sunulabiliyor. Sivas'tan Trabzon'a kadar çok sayıda döner mevcut. Bu da hem sofraların zenginleşmesini sağlıyor hem de lezzete varılmasını. Ayaküstü Lezzetler'in yayınladığı son videodaki İstanbul'un en iyi dönerleri için hazırsanız başlıyoruz.



Beyti, Florya

77 yıla yakın tarihi ile Türkiye'nin en sayılı adreslerinden biri olan Beyti günün ilk adresi oldu. Küçükçekmece'ye bağlı Florya'da bulunan mekan, İstanbul'da dönerin yaygınlaşması için öncü yerlerden biri. Yüzde 60 kuzu, yüzde 40 dana etindne oluşan dönerde kıyma ve et eklemesi bulunuyor. Ispanak, turşu ve pilav ile birlikte renklendiriliyor. Video çekildiği sıradaki porsiyon ücreti 170 TL.


beyti ayaküstü lezzetler döner



Trabzon Döner, Küçükçekmece

Küçükçekmece lokasyonundan güne devam eden ikili bu kez Sefaköy'deki Trabzon Döner'e uğradı. Genelde yerel halkın tercih ettiği adreste Trabzon usulü döner hazırlanıyor. Küçük küçük ve parça parça kesilen etler masaya getiriliyor. Ağırlık olarak dana, kuzu ve kuyruk yağı kullanılan ürünler oldukça ilgi görüyor. 100 gram dönerin fiyatı 40 lira.

trabzon döner ayaküstü lezzetler



Berdan Odun Döner, Sultangazi

Küçükçekmece turunu bitiren Oğuz Yenihayat ile Onur Ziya Demir bu kez Sultangazi'ye gitti. Berdan Odun Döner'e uğrayan ikili, Sivas usulü döneri anlattı ve tattı. Farklı bir aroması bulunan ürünün yanında gelen ikramlarla birlikte farklı bir seviyeye çıkıyor. Elle yakılan odun ateşi dönere lezzet katarken sadece kuyruk yağı kullanıyor. Kuzu takviyesi yok, sadece dana eti ile servis ediliyor. Porsiyon ücreti ise 35 lira.

berdan odun döner


Köroğlu Et Lokantası, Fatih

Her ne kadar lokanta olsa da döneri ile sayılı lokasyonlardan biri olan Köroğlu'nda da dana eti ve kuyruk yağı kullanılıyor.

çardak döner
 


Çardak Döner, Etiler

Günün son mekanı olarak gidilen Çardak Döner'de kullanılan ekmek kendi imalatları. Oğuz Yenihayat; 'Dönerlik bir ekmek değil ancak muhteşem tadı var' dedi. Porsiyonu 200 gram olan dönerim fiyatı 92 lira. 40 senelik mazisiyle aynı dükkanda hizmet veren mekan Etiler için simge yerlerden biri.



İstanbul'da tavsiye edilen diğer dönerciler

Kasap Osman, Sirkeci
Dönerci Engin Usta, Şişhane
Morgül Büfe, Bakırköy
Bombom Büfe  Bakırköy
Karadeniz Döner Asım Usta, Beşiktaş
Kartal Közde Döner, Beşiktaş
Dönerci Şahin Usta, Kapalıçarşı
Nato Restaurant, Karaköy
Efes 2, Maslak


Ayaküstü Lezzetler'in İstanbul'un en iyi dönerleri videosunu tıklayarak izleyebilirsiniz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.