Kadınlar Günü neden kutlanır? Kadınlar Günü Whatsapp ve SMS mesajları

Kadınlar Günü neden kutlanır? Kadınlar Günü Whatsapp ve SMS mesajları
En anlamlı ve özel günlerden biri olan Kadınlar Günü Türkiye ve dünyada kutlanıyor. Bu sene de aynı coşku bir kez daha yaşanacak. İşte Kadınlar Günü'nde gönderebileceğiniz anlamlı SMS ve Whatsapp mesajları bu sayfada. Kadınlar Günü neden kutlanır?

Kadınlar Günü için geri sayım devam ederken milyonlarca vatandaş kutlama sebebini merak ediyor. Kadınlar Günü neden kutlanır? sorusunun yanıtı haberimizde yer alıyor. Ayrıca 8 Mart Kadınlar Günü hangi güne denk geliyor diye soran okuyucularımız için de tam gün bilgisini de okuyabilirsiniz.
 


Kadınlar Günü neden kutlanır?


Türkiye'de 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü, 1975 yılında ve onu izleyen yıllarda daha yaygın, ve yığınsal olarak kutlandı, kapalı mekanlardan sokaklara taşındı. "Birleşmiş Milletler Kadınlar On Yılı" programından Türkiye'nin de etkilenmesiyle, 1975 yılında "Türkiye 1975 Kadın Yılı" kongresi yapıldı. 12 Eylül Darbesi'nden sonra cunta yönetimi tarafından dört yıl süreyle herhangi bir kutlama yapılmasına izin verilmedi. 1984'ten itibaren her yıl çeşitli kadın örgütleri tarafından "Dünya Emekçi Kadınlar Günü" kutlanmaya devam edilmektedir.


Kadınlar Günü hangi güne denk geliyor?


8 Mart Kadınlar Günü kutlanmaktadır. 2019 yılında 8 Mart perşembe gününe denk gelmektedir.


ANLAMLI KADINLAR GÜNÜ SMS VE WHATSAPP MESAJLARI

Adam olmadan önce insan olabilmenin en temel unsurudur kadın. Çoğu zaman değil, her zaman her gözün nuru, hayatın can damarıdır. 8 Mart dünya kadınlar gününüz kutlu olsun.

Acıyla yoğrulan, sabırla bilenen kadınlarımızın dünya kadınlar günü kutlu olsun.

Kadınlar İnsanlığın devamı için olmazsa olmazdır. En büyük dertlerin dertlisi, en büyük mutlulukların ardındaki kahramandır. Dünya Kadınlar Günü"nüz kutlu olsun.

Peygamberimizin (Cennet annelerin ayakları altındadır) sözünün muhatabı olan tüm dünya kadınlarının 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutlarım.

Doğumdan ölüme kadar her hayatın her anında varlıklarını hissettiğimiz, bizi biz yapan değerli kadınlarımızın bu özel gününü yürekten kutlarım.

Sen hayatımın kutup yıldızı oldun, nereye gidersem gideyim ışığının altında sevginle uyudum. Doğru yolu buldum, seni seviyorum! Kadınlar gününü en içten dileklerimle kutlarım

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.