Kalp ve göz sağlığına çok faydalı olan bu yaz meyvesinin mucizevi etkileri heyecanlandırıyor!

Kalp ve göz sağlığına çok faydalı olan bu yaz meyvesinin mucizevi etkileri heyecanlandırıyor!
Vücut sağlığımızı korumak için en önemli aktivitelerden biri meyve tüketmek. Yaz mevsiminin gelişiyle birlikte, kalp ve göz sağlığına etki eden yaz meyveleri de merak konusu oldu.

Vücut ve zihin sağlığı için en önemli aktivitelerden biri doğru beslenmek ve meyve tüketmektir. Yaz mevsiminin gelişiyle birlikte yaz meyveleri de tezgahlardaki yerini almaya başlarken, sağlığımız için hangi meyvelerin ne sıklıkla tüketilmesi gerektiği de merak konusu oldu. Meyvelerin her birinin, içerdikleri besin değerleri ile vücudumuza farklı etkileri bulunuyor. Bu konuda kritik açıklamalarda bulunan beslenme uzmanı ve tıp bilimleri adayı Angeline Dubina, kalp ve göz sağlığı için tüketilmesi gereken yaz meyvelerini açıkladı.

Yaz mevsiminin gelişiyle birlikte artık tezgahlarda, dolaplarda, mutfaklarda da yaz meyveleri yerlerini almaya başladı. Sağlık için oldukça kritik bir besin türü olan meyve, çeşidine göre vücudumuza farklı şekillerde faydasını gösteriyor. Yaz meyveleri bu noktada ne tür faydalar sağladığı açısından merak konusu olurken, Angelina Dubina da kalp ve göz sağlığına iyi gelen yaz meyvelerini açıkladı. İşte detaylar…

YAZ MEYVELERİNİN MUCİZESİ: KAVUN

Yaz meyveleri denince akla gelen kavun, beslenme uzmanı Dubina’nın kesinlikle önerdiği meyve olarak öne çıkıyor.

Tüketimi vücutta gençleştirici bir etkiye sahip olabilen yaz meyvelerinden kavun, Dubina’ya göre içerisindeki antioksidanların rejeneratif süreci harekete geçirmesi ve hücrelerin korunmasına yardımcı olması ile oldukça faydalı bir meyve. Dubina’ya göre kavun, bu etkileri sayesinde yaşlanmayı yavaşlatır. Kavunun düzenli olarak tüketilmesi durumunda tırnak parlaklığı ve saç parlaklığı etkilerinin de görülebileceği ifade ediliyor.

ANGELİNA DUBİNA’NIN AÇIKLAMALARI

Kavun ile ilgili açıklamalarda bulunan Angelina Dubina, “Kavun, göz sağlığına olumlu etkisi olan beta - karoten açısından oldukça zengindir. Bu element, herhangi bir görme sorununu önler. Özellikle bilgisayar karşısında çalışıyorsanız, kavun yemeyi ihmal etmeyin” sözlerini dile getirdi.

Dubina açıklamalarında ayrıca kavunun etkileri arasında kan damarlarının esnekliğinin artırılmasında yardımcı olduğunu ve kalp kaslarını güçlendirerek kan dolaşım sisteminin işleyişinde faydalı olduğunu dile getirdi.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.