Kandil Simidi nasıl yapılır? Malzemeleri ve tarifi

Kandil Simidi nasıl yapılır? Malzemeleri ve tarifi
Mübarek kandil gecelerinin lezzeti olan kandil simidi hakkında araştırmalar gerçekleştiriliyor. Peki kandil simidi nasıl yapılır? Malzemeleri ve tarifi...

Bugün Mevlid Kandili. Milyonlarca Müslüman Allah'a olan ibadetlerini yerine getirmek için dua ediyor. Ayrıca mutfaklarda da hummalı bir çalışma da mevcut. Kandil simidi bu akşamların en önemli lezzeti. Fırınlarda da  satılan ancak evde kendi emeği ile yoğurmak istenen kandil simidi nasıl yapılır, tarifi ve malzemeleri nedir? Siz değerli okuyucularımız için araştırdık.

Kandil Simidi Tarifi için Malzemeler

125 gram oda sıcaklığında tereyağı ya da margarin
2 tane yumurta (sarısı hamuru için, beyazı dışı için)
1 çay bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı sirke
1 yemek kaşığı mahlep
1 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un (3-4 su bardağı kadar)

Üzeri için

2 tane yumurtanın akı
Susam ya da çörek otu

Kandil Simidi Tarifinin Yapılışı

Oda sıcaklığında beklettiğiniz yumurtaların sarısını ve beyazını ayırın. Unu bir kap içine alarak ortasına çukur açın ve margarin başta olmak üzere, yumurta sarısı ve diğer malzemeleri ekleyip yoğurmaya başlayın. Ardından ele yapışmayan az sert ve kulak memesi kıvamında bir hamut elde ettikten sonra azar azar un ekleyerek yoğurun.

Hazırladığınız hamurdan parçalar ayırın ve hamur parçalarını rulo haline getirerek küçük simitler şeklinde birleştirin. Fırın tepsisine yağlı kağıt serin ve kandil simitlerini dizin. Ardından kandil simitlerinin üzerine yumurta sürün ve susam ya da çörek otunu serpip önceden 190-200 derece arası ısıtılmış fırına yerleştirin. Simitler pişince servise hazır hale getirin.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.