Kavurma etinin yumuşak olması için ne yapmak gerekiyor?

Kavurma etinin yumuşak olması için ne yapmak gerekiyor?
Kurban Bayramı’nda yumuşacık kavurma yemekleri yapmak istiyorsanız bu noktalara dikkat!

Cansev Temuçin - Kurban Bayramı'nda kesilen kurbanlardan yapılan kavurmalar bayram sofralarını şenlendiriyor. Peki en lezzetli kavurmaları yapmak için hangi yöntemi uygulamak gerekiyor? Leziz kavurmalar nasıl pişirilir, nasıl servis edilir? İşte tüm bilmeniz gerekenler...

Kurban Bayramı’nda dini görevini yerine getirmek isteyenler kurbanları kesiyor. Kurban kesildikten sonra ise kavurma yapılarak pişirilen et ev halkı tarafından afiyetle yeniyor. Peki kurbanlık etle yapılan kavurma nasıl lokum gibi olur? Yumuşak kavurma nasıl yapılır? İşte Kurban Bayramı öncesinde mutlaka edinmeniz gereken o bilgiler…

Kavurma et yapmadan önce ilk olarak etin hazırlık aşamasına önem vermeniz gerekiyor. Bu noktada ilk önemli husus ise eti yıkamamak. Kurbanlık eti yıkamadan kavurma yemeğini hazırlamaya başlayabilirsiniz.

Etlerin yumuşak olması için sadece pişirme değil, pişirme öncesindeki hazırlık aşamasına da özen göstermek şart. Yine pişirme işlemi öncesinde yapmanız gerekenlerden bir diğeri de eti dinlendirmek oluyor. Kurban Bayramı’nda yeni kesilen etin hemen kavurma yapılması, sertleşmesine neden olabilir. Bu nedenle ilk olarak kesilen et bir süre dinlendirilmeli ve daha sonrasında pişirme aşamasına geçilmelidir.

Marine ile lezzet katın!

Kavurma etin yumuşacık, ağızda dağılan bir kıvamda ve lezzetli olmasını istiyorsanız farklı marine yöntemlerini de deneyebilirsiniz. Soda, karbonat, süt, zeytinyağı, çeşitli baharatlar ve defne yaprağı gibi ürünleri kullanarak farklı marineler hazırlayabilirsiniz. Böylece etinizin yumuşak olmasını sağlayarak lokum kıvamında kavurmalar sofraya koyabilirsiniz.

Öte yandan pişirme aşamasında da mutlaka özen göstermeniz gereken koşullar bulunuyor. İlk olarak doğru tencere seçimi ve seçtiğiniz kabın iyi ısıtılması ortaya çıkacak yemeğin de lezzetine doğrudan etki ediyor.

Mühürleyin, tuzu sona bırakın!

Mühürleme işlemi de kavurma etinin yumuşak olması için ilk dikkat etmeniz gereken hususlar arasında yer alıyor. Kızgın tavaya attığınız kavurma etlerini suyunu salana kadar mühürleyerek daha yumuşak olmalarını sağlayabilirsiniz.

Son olarak kavurma etinizin tuzunu da en son adımda ekleyerek, etin sertleşmesinin önüne geçebilirsiniz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.