Kaygılanan herkes yurtdışına kaçıyor!

Kaygılanan herkes yurtdışına kaçıyor!
College Coach Danışman Psikoloğu Şebnem Tezcanlı, eğitim sistemimizin yarattığı kaygı ve belirsizliklerin gençlere yurtdışı eğitimini düşündürdüğünü söyledi.

Psikolog Tezcanlı, gençlere ve ailelere bu kaygılarının azalması ile ilgili şu önerilerde bulunuyor: “Gençlerimizin ne durumda olduklarına baktığımızda, sadece işsizlikle değil, geleceksizlikle ve yeteneksizlikle de mücadele etmek durumunda olduklarını gözlemliyoruz. Bu durumda eğitimi fırsat eşitliği, nitelik, özgür ve bağımsız düşünce noktalarından ele almak önemlidir.”

Belirsizlik rahatsız ediyor
Belirsizliğin ciddi manada rahatsızlık verdiğini de anlatan Tezcanlı, “Belirsizlik, en büyük kaygı unsurudur. Genç, sınavda unutmak, hata yapmak gibi düşünceler içinde iken kaygıları artar. Dolayısıyla ‘üniversite benim için çok önemli, eğer başaramazsam ben bir hiçim’ düşünceleri artar. Hiçlik kaygı yaratır. Bunları kaldırdığımızda, niteliğe doğru gidebiliriz. Dolayısıyla bizim bunlara çözümler üretmemiz ve iyileştirecek şeyler yapmamız gerekiyor” dedi. HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.