Kredi kartı bilgileri çalındı mı? Kredi kartı çalınanların yapması gerekenler

Kredi kartı bilgileri çalındı mı? Kredi kartı çalınanların yapması gerekenler
Black Friday kampanyalarının ardından patlak veren kredi kartı bilgilerinin çalındığına yönelik iddialar herkesi tedirgin etti. Bankalararası Kart Merkezi (BKM) açıklamada bulundu. Peki kredi kartı çalınanlar ne yapmalı? İşte detaylar...

Yüz binlerce kişinin dolandırıcların hedefinde olduğu ve kredi kartlarının bilgilerinin çalındığı iddiası gündeme bomba gibi düştü. Her gün milyonlarca internet kullanıcısının çevrimiçi ortamda kullandığı kredi kartlarının güvende olmadığı yönünde söylentilerin ardından BKM'den açıklama geldi. 

Açıklama yayınlandı
Bankalararası Kart Merkezi yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi; "Banka kartı ve kredi kartları kanun ve yönetmeliklerine göre ülkemizde tüm ödeme kartları, kullanıcıları dolandırıcılık risklerine karşı güncel uluslararası standartlarla korunmaktadır. Türkiye’de faaliyet gösteren tüm kart çıkaran kuruluşlar, güvenlik hizmetleri ve sahtekarlıkla mücadele eden çözümleriyle kart bilgilerini sıkı bir biçimde korumaya her daim özen göstermektedir. Bu kapsamda, zaman zaman bazı internet sitelerinden çalındığı iddia edilen kartlara ilişkin işlemler, kart çıkaran kuruluşlar tarafından yakından takip edilerek gerekli önlemler alınmaktadır. Tüm kullanıcılar kart güvenliğiyle ilgili her türlü güncel bilgiye www.bilgiguvende.com adresinden her zaman ulaşabilmektedir."

Kredi kartı bilgilerinin çalınmaması için ne yapılmalı?
- Sanal kart oluşturabilirsiniz
- Şifrenizi belirli periyotlarda değiştirebilirsiniz.
- Güvendiğiniz yerlerden alışverişlerde kullanabilirsiniz.

Kredi kartı bilgileri çalınan kişiler ne yapmalı?
- Bankanızın müşteri hizmetlerini arayarak kayıp kart başvurusunda bulunup kapatılmasını ve yenisinin gönderilmesini sağlayabilirsiniz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.