Kurban eti ile kavurma nasıl yapılır? Tarifi ve malzemeleri

Kurban eti ile kavurma nasıl yapılır? Tarifi ve malzemeleri
Milyonlarca kişi yarın Kurban Bayramı sevinci yaşayacak. Kılınacak namaz ile başlayacak olan bayram dört gün boyunca devam edecek. Bu sırada kesilen kurbanlardan elde edilen etlerle birlikte birçok yemek yapılacak. Bunların başında da kavurma geliyor. Sabah kahvaltılarında dahi tercih edilen ve çok sevilen kavurma nasıl yapılır? Tarifi ve malzemeleri haberimizde yer alıyor.

Yarın başlayacak olan Kurban Bayramı mutluluğu ve bereketi de beraberinde getirecek. Milyonların sofralarına renk katacak. Kurban eti denildiğinde akla gelen ilk tat ise kavurma oluyor. Lezzeti, yapımı ve doyuruculuğu ile tercih sebebi haline gelen kavurmayı da yapmanın çeşitli yolları ve püf noktaları bulunuyor. Vatandaşlar da etlerinden en iyi şekilde faydalanmanın yollarını arıyor. Peki, kurban eti ile kavurma nasıl yapılır? Tarifi ve malzemeleri haberimizde yer alıyor.


KAVURMA TARİFİ

Malzemeler:


1 kg koyun but
100 gr kuyruk yağı
Yeteri kadar tuz, karabiber, kekik

Yemeğin Tarifi:

Kuyruk yağını incecik doğrayarak, tencerede yağını saiana kadar kavurun. İçerisine kuşbaşı doğranmış butu ilave edin. Kısık ateşte yaklaşık 1 saat kendi suyu ile pişirin.

Tencereyi kapalı kapalı bir şelkilde arada bir silkeleyerek etlerin yer değiştirmesini ve yağ ile temasını sağlayınız. Et pişince üzerine tuz, karabiber ve kekik ilave ediniz. Sıcak olarak servis yapınız.

DANA KAVURMA

Malzemeler:


1kg yağsız dana kuşbaşı
1 çay bardağı ayçiçek yağı
Pulbiber, karabiber, tuz, kekik

Yemeğin Tarifi:

Kuşbaşı doğranmış etimizi tenceremize koyup orta ateşte kendi bırakıcağı suyunda haşlamaya bırakıyoruz bıraktığı suyu çektikten sonra üzerine 1 çay bardağı sıcak su ilave edip haşlamaya devam ediyoruz. Haşlanan etimizi beklemeye alıp yağımızı tenceremize koyuyoruz. Ardından ısınan yağımıza sırasıyla pulbiber karabiber kekik ve tuzumuzuda ekleyip karıştırmya devam ediyoruz. Ortalama 5 dk karıştırdığımız malzemelerimizin üzerine haşlanan etimizide ekleyip kavurmaya devam ediyoruz. Etlerimiz kızarıncaya kadar karıştırmaya devam ediyoruz etimiz kızaerdıktan sonra altını kapatıp servise hazırlıyoruz.

OKTAYUSTA’DAN KURBAN KAVURMASI TARİFİ

MALZEME LİSTESİ:

4 kg. dana eti
500 gr. iç yağı
tuz

GARNİTÜTÜ İÇİN:

mevsim salatası
turşu

HAZIRLANIŞI:

Dana etini kuşbaşı doğruyoruz ve tencereye koyuyoruz. Kapağını kapatarak orta ateşte pişirmeye başlıyoruz. Bir süre sonra suyunu bırakacaktır. 1,5-2 saat kadar kendi suyunda pişiriyoruz. Bu sürenin dolmasına yakın küçük küçük doğranmış iç yağını ayrı bir çelik tencerede eritiyoruz. Et pişmesine yakın kapağını açıyoruz ve kaynatarak suyunu çektiriyoruz.

Peşinden eritmiş olduğumuz iç yağını döküyoruz. Kalan kıkırdakları süzebilirsiniz de, ete de koyabilirsiniz. Tuzunu atıyoruz ve 10-15 dakika da yağıyla kavuruyoruz. Kavurmamız bu şekilde daha lezzetli olur. Kavurmayı mevsim salatası ve turşu ile servis edebilirsiniz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.