Kurban eti nasıl saklanır? Buzdolabında ne yapmak gerekir? Jelatin şart mı

Kurban eti nasıl saklanır? Buzdolabında ne yapmak gerekir? Jelatin şart mı
9-12 Temmuz Kurban Bayramı olarak kutlanacak. Vatandaşlar ibadetlerini gerçekleştirmek üzere büyük veya küçük kurbanlıklarını keserek bunları ya dağıtacak ya da evlerinde muhafaza ederek diledikleri zaman tüketecek. Milyonlarca kişi araştırmalarda bulunarak etlerinin en sağlıklı nasıl koruyacağını öğrenmek istiyor. Peki, Kurban eti nasıl saklanır? Buzdolabında ne yapmak gerekir? Jelatin şart mı? Detaylar haberimizde.

Yaz aylarına denk gelen Kurban Bayramı nedeniyle milyonlarca kişi etlerinin nasıl koruyacağını öğrenmek istiyor. Sıcak havanın etkisiyle çözülecek ve bozulacak bir yapıya bürünen etlerin tadı kaçıyor ve yeme konusundaki yeterliliğini kaybediyor. ibadetleri sonrasında sofralarında kurban eti tüketmek isteyen vatandaşlar da uzun süreli ve sağlıklı bir koruma gerçekleştirmek amacıyla internette araştırmalarda bulunuyor. Peki, Kurban eti nasıl saklanır? Buzdolabında ne yapmak gerekir? Jelatin şart mı? Detaylar haberimizde.


1. Kurban Eti Saklanırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Kurban Bayramı için kesilecek kurbanların etleri kimi zaman kısa sürede tüketilirken kimi zaman ise gerektiğinden fazla bekletilmektedir. Oldukça hassas bir yapıda olan kurban etleri doğru şekilde muhafaza edilmezse yani iyi bir şekilde saklanmazsa, tüketme esnasında büyük sağlık sorunları ortaya çıkarabilir. Birçok uzman, Kurban Bayramı’nda kesilen etin, oldukça kısa bir süre içerisinde su tutularak bir süre dinlenmeye alınmasını önermektedir. Kesilip su tutulan etlerin kesinlikle tekrardan poşete ya da leğene konularak buzdolabına yerleştirilmesi sakıncalıdır. Kesilip poşete koyulduktan sonra buzdolabına koyulan etler bir süre sonra bozulabilir. Bunun yerine etlerin metal bir tepsi içerisinde ve hava alınacak şekilde buzluğa koyulması gerekmektedir.


kurban eti


2. Kurban Eti Ne Kadar Süre Saklanmalıdır?

Uzmanların açıklamalarına göre kurban eti ilk kesildiğinde çok fazla olacağı için birçok kişi kurban etini paketleyip dolaba yerleştirmek isteyecektir. Burada dikkat edilmesi gereken konu, paketlenen etler pişirilmeye başlandığında, lüzumu kadarının çıkartılmasıdır. Eğer bir paketten küçük bir parça alıp tekrardan dolaba koyarsak, bu etin ömrünü iyice kısaltmaktadır. Kurban etinin çok uzun aylara bırakmadan tüketilmesi hem sağlık açısından hem de dini açıdan önemlidir. Mümkünse Kurban kesiminden sonraki 5-6 ay içerisinde tüketilmesi önerilmektedir. 6 aydan fazla etlerin saklanması, ne olursa olsun sakıncalıdır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.