Malatya'da intihar ettiği sanılan adamı oğlunun öldürdüğü ortaya çıktı: 'Eve geç gitmeme karışıyordu, ben de sinirlendim vurdum'

Malatya'da intihar ettiği sanılan adamı oğlunun öldürdüğü ortaya çıktı: 'Eve geç gitmeme karışıyordu, ben de sinirlendim vurdum'
Malatya'da intihar ettiği sanılan adamının oğlu tarafından öldürüldüğü ortaya çıktı. 41 yaşındaki babası Reşat Aksakal’ı öldüren 14 yaşındaki oğlu A.A., gözaltına alındıktan sonra verdiği ifadesinde, "Babam sürekli olarak şiddet uyguluyordu. Ben de sinirlendim ve silahla ateş ederek kendisini vurdum' dedi.

Malatya'nın Yeşilyurt ilçesinde bağlı Kaynarca Mahallesi Gazne Sokak'ta saat 07.00 sularındameydana gelen olayda, anne-babası ve oğlu A.A. ile birlikte yaşayan 41 yaşındaki Reşat Aksakal'ın odasından silah sesi gelmesin üzerinde anne ve babası odaya girdiklerinde Aksakal'ı kanlar içinde yerde yatarken buldu. Elinde pompalı tüfekte bulunan Aksakal'ın intihar düştüğünü düşünen anne ve babası polis ve sağlık ekiplerine durumu bildirdi. Olay yerine gelen sağlık ekibi, yaptığı inceleme sonucu Reşat Aksakal'ın hayatını kaybettiğini belirtti. Polis, olayla ilgili soruşturma başlatırken, 41 yaşındaki Aksala'ın cenazesi incelemelerin tamamlanmasının ardından Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.

O sırada okulda olan A.A.'nın arkadaşı R.F. ise dede Reşat Aksakal'ın babası Adil Aksakal'ı arayarak, torunu A.A.'nın 'Ben babamı tüfekle vurdum' dediğini söyledi. Dedenin durumu polise bildirmesinin ardından Çocuk Şube Müdürlüğü ekipleri, okula gidip A.A.'yı gözaltına aldı.

A.A.’nın pedagog eşliğinde verdiği ifadesinde, “Babam eve geç gitmem nedeniyle bana sürekli kızıyordu. Baskı yapıyordu. Sürekli olarak şiddet uyguluyordu. Ben de sinirlendim ve silahla ateş ederek kendisini vurdum” dedi.

Baba Adil Aksakal ise, “Oğlumun intihar etmiş olabileceğini düşünürken telefonum çaldı. Açtığımda torunum A.,’nın okuldan arkadaşı, bana oğlumu torunumun öldürdüğünü söyledi. Aralarında problemler vardı ama inanın böyle bir şey yapacağı aklımızdan geçmedi” dedi.

DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.