Merkür 4 Mayıs'ta harekete geçiyor

Merkür 4 Mayıs'ta harekete geçiyor
Mayıs ayına Nisan ayının son günlerinde savaşın ve mücadelenin gezegeni olan Mars’ın Yengeç burcuna geçişinin etkileri ile başlayacağız. Mars mücadele ve savaşın gezegenidir. Yengeç burcunda zararda olduğu bir yerdedir. Bu geçiş ülkemizde oldukça etkilisini hissettirecektir.

Özellikle Türkiye haritasının ASC (Yükselen Burcunun) üzerinden geçen Mars, ülke genelinde covid19 kısıtlamalarının artacağını gösteriyor. Ayrıca bu görünüm yemek sektörünü de oldukça etkileyecektir. Deniz yolları ile oluşabilecek sorunlara da dikkat etmekte oldukça fayda var. Deniz trafiğini etkileyecek durumlar, gemi kazaları, şiddetli lodos etkisinden kaynaklı oluşabilecek ulaşımdaki aksaklıklar söz konusu olabilir. Ayrıca ülke sınırlarını ilgilendiren askeri hareketliliklerde gündeme gelecektir. Emlak vergilerin de yapılacak yeni düzenlemeler, üniversite ve rektörleri ilgilendiren yeni kanun tasarılarının gündeme gelmesi bu dönemde söz konusu olabilir. Bireysel olarak ailevi konular gündemimizde olacaktır.

4 Mayıs itibari ile iletişimin gezegeni Merkür kendi yönettiği burca giriş yaparak, ticaret hayatını oldukça hareketlendirecektir. Müttefiklerimizle yapılan yeni anlaşmalar gündeme gelirken, petrol fiyatlarını veya ülkemizde bir santral ya da petrol çalışması ile ilgili bir konu gündemi meşgul edebilir. Uçak kazaları, yolculuklarla ilgili olabilecek kısıtlamalar söz konusu olabilir. Eğitim ve öğrenimi de ilgilendirecek konular gündemde olacaktır. Bireysel olarak iletişimlerimiz artarken, hırsızlık ve dolandırıcılık gibi konularda dikkatli olmakta oldukça fayda var.

9 Mayıs itibari ile paranın ve aşkın gezegeni olan Venüs ikizler burcuna geçerek, para piyasalarında dengesizliğe sebep olacaktır. Bu dönem kripto paralar düşüşe geçerken borsa, döviz ve altın fiyatları oldukça dengesiz seyredecektir. Emlak piyasaları ise yükselişe geçecektir. Ülkemiz genelinde yer altı zenginlikleri ve tarımı ilgilendiren olumlu gelişmeler söz konusu olabilir. Bir kadın yöneticiyi ilgilendiren durumlarda söz konusu olabilir. Bireysel olarak ise yatırım yapmak için çok doğru bir zaman dilimi değil. İlişkiler açısından da oldukça kararsız olunan belirsiz durumlar içerisinde olmamız söz konusu olacaktır.

17 Mayıs itibari ile bolluk ve bereketin gezegeni olan Jüpiter kendi yönettiği burç olan Balık burcuna geçiş yaparak olumlu etkileri ülkemizde de fazlasıyla hissedilir olacak. Eğlence yerleri, yemek sektörü, turizm ve okulların açılması gündeme gelebilir. Hava yolu trafiği artacaktır. Covid-19 süreci ile ilgili belki ülkemizde geliştirilen ilaç ya da aşı ile ilgili olumlu gelişmeler söz konusu olabilir. Pandemi kısıtlamaları gevşetilebilir. Dış ticarette yaşanabilecek olumlu durumlar söz konusu olabilir.

23 Mayıs itibari ile oldukça rahatlayacağımız etiler söz konusu olacak. Pandemide hasta sayısı artışları düşüşe geçerek, rahatlama söz konusu olurken, kısıtlamalarda gevşetilecektir. Okulların yeniden açılması, ertelenen sınavların yüz yüze yapılması durumu söz konusu olabilir. Turizm sektörü oldukça hareketlenirken, ülke genelinde büyüme ve dış ticaretimiz artacaktır.

Genel olarak mayıs ayının ilk dönemini toplumsal açıdan zorlayıcı etkiler olmasına rağmen, mayıs sonu itibari ile oldukça güzel gelişmelerin ve kısmı rahatlamaların olacağı bir döneme giriş yapacağız. Ülke genelinde de mayıs sonu itibari ile genişleme ve büyüme etkilerini hissetmeye başlayacağız. Bütünün hayrına olması dileğimle…

Aycan Pişkiner

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.