Mevlid Kandili ne zaman - Okunacak dualar ve Whatsapp/SMS için kandil mesajları

Mevlid Kandili ne zaman - Okunacak dualar ve Whatsapp/SMS için kandil mesajları
Müslüman aleminin büyük bir heyecanla beklediği Hz. Muhammed'in doğum gününü temsil eden mevlid kandili için hazırlıklar tamamlanıyor. Milyonlarca mümin camilere gidecek, dua edecek ve huzura ermenin mutluluğunu yaşayacak. İslam dininin en önemli günlerinden biri olan Mevlid Kandili ne zaman ve kandilde hangi dualar okunur? İşte Whatsapp ve SMS olarak da gönderebileceğiniz mesaj örnekleri...

Kasım ayının son günlerinde Mevlid Kandili için büyük bir araştırma yapılıyor. Hz. Muhammed'in (s.a.v) doğum günü olması sebebiyle daha da fazla önem verilen kandil için akşamlarında okunacak dualar ve dostlarla paylaşılacak mesajlar araştırılıyor. Kutlamakla kalmayıp bu önemli duyguları yakınlarıyla da paylaşmak isteyenler için hazırladığımız haberimizde Mevlid kandili dualarını, kandilde neler yapılması gerektiğini ve mesaj örneklerini derledik.

MEVLİD KANDİLİ NE ZAMAN? (2017)
Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed'in doğum gününü ifade eden ve İslam aleminin büyük heyecanla beklediği Mevlid Kandili için artık sayılı günler kaldı. Çeşitli ibadetlerle, Kur'an-ı Kerim okumalarıyla ve dualarla ihya edilecek olan bu mübarek günün ne zaman olduğu vatandaşlar tarafından araştırılıyor. Bu yıl Mevlid Kandili, 29 Kasım Çarşamba gününe denk geliyor. Mevlid Kandili; kılınacak namazlar, okunacak dualar ve yapılan ibadetlerle ihya edilecek ve İslam dini peygamberi Hz. Muhammed için dualar edilecek.

Mevlid Kandili'nde hangi dualar okunur?
Efendimiz Hz. Muhammed (sav)in Sen'den istediği her türlü hayrı Sen'den istiyor, yine Peygamber Efendimizin sana sığındığı her türlü şerden de sana sığınıyoruz

Ey ihsanları sonsuz olan Allahım!

Düşe-kalka olsa da hep Efendimiz'in izinde yürüme gayretindeyiz. Nolur bizi bir kere daha sevindir. Sevindir ki; bağının taptaze fidanlarıyla adını âleme tam duyuracak demdeyiz. Bu dünya ışığa hasret gidiyor. Bizler o kırık azimlerimiz ve o çatlamış ümitlerimizle, yolların hakkını veremesek de hep yollardayız. Sadece hislerimizle de olsa, aradığımız hep senin habibin; Nolur gönüllerimiz bir kere daha onunla dolsun, ufuklarımızı saran şu upuzun geceler yerlerini gündüzlere bıraksın ve viladeti bizim hakiki bayramımız olsun..

Ey yapılan dualara cevap veren Allâhım Sana itaat edilir Sen karşılığını veririsin; Sana isyan edilir, sen bağışlar ve affedersin, darda kalanlara icabet edersin, zararı sıkıntıyı ortadan kaldırırsın. Hastalara şifa, dertlilere deva verirsin. Günahları bağışlar, tövbeleri kabul edersin. Sen bizlerin dualarını kabul buyur ya Rabbi!

Mevlid Kandili'nde neler yapılır?
İslam dininde yalnızca Mevlid Kandili'ne özel bir ibadet bulunmamaktadır. Bu nedenle Mevlid Kandili'nde standart ibadetler uygulanır. İşte Mevlid Kandili'nde yapılabilecek olan ibadetler;

● Kur’ân–ı Kerim okunmalı; okuyanlar dinlenmeli; uygun mekânlarda Kur’ân ziyafetleri verilmeli; Kelamullah’a olan sevgi, saygı ve bağlılık duyguları yenilenmeli, kuvvetlendirilmeli.

● Peygamber Efendimiz (sas)’e salât ü selâmlar getirilmeli; O’nun şefaatini ümit edip, ümmetinden olma şuuru tazelenmeli. (Allahumme salli ala seyyidina Muhammedin ve ala alihi ve sahbihi ve sellim Manası: Ey Allahım ! Efendimiz, büyüğümüz Muhammed’e, evladu iyaline, ashabına salatu selam eyle.(Rahmet et, selametlik ver.))

● Kaza, nafile namazlar kılınmalı; varsa o geceye ait nakledilen namazlar, onlar da ayrıca kılınabilir; kandil gecesi, özü itibariyle ibadet ve ibadette ihsan şuuruyla ihya edilmeli. Nafile namazı nasıl kılınır, aşağıdaki bağlantıdan öğrenebilirsiniz.

● Tefekkürde bulunulmalı; “Ben kimim, nereden geldim, nereye gidiyorum, Allah’ın benden istekleri nelerdir” gibi konular başta olmak üzere hayatî meselelerde derin düşüncelere girmeli.

● Geçmişin muhasebe ve murakabesi yapılmalı; ve şimdinin ve geleceğin plân ve programı belirlenmeli.

● Günahlara samimi olarak tevbe ve istiğfar edilmeli; idrak edilen geceyi son fırsat bilerek nedamet ve inabede bulunulmalı. Tevbe istiğfar nedir aşağıdaki bağlantıdan öğrenebilirsiniz.

● Bol bol zikir, evrad ü ezkarda bulunulmalı.

● Mü’minlerle helalleşilmeli; onlarla irtibatımız cihetinden rızaları alınmalı.

● Küs ve dargın olanlar barıştırılmalı; gönüller alınmalı; kederli yüzler güldürülmeli.

● Kişi kendine ve diğer Mü’min kardeşlerine hattâ isim zikrederek dualar etmeli.

● Üzerimizde hakları olanlar aranıp sorulmalı; vefa ve kadirşinaslık ahlâkı yerine getirilmeli.

● Yoksul, kimsesiz, öksüz, yetim, hasta, sakat, yaşlı olanlar ziyaret edilip, sevgi, şefkat, hürmet, hediye ve sadakalarla mutlu edilmeli.

● O gece ile ilgili âyetler, hadîsler ve bunların yorumları ilgili kitaplardan ferden veya cemaaten okunmalı.

● Dini toplantılar, paneller ve sohbetler düzenlenmeli; va’z ü nasihat dinlenmeli; şiirler okunmalı; ilâhî ve ezgilerle gönüllerde ayrı bir dalgalanma oluşturmalı.

● Kandil gecesinin akşam, yatsı ve sabah namazları cemaatle ve camilerde kılınmalı.

● Sahabe, ulema ve evliya türbeleri ziyaret edilmeli; hoşnutlukları alınmalı; ve manevî iklimlerinde vesilelikleriyle Hakk’a niyazda bulunulmalı.

● Vefat etmiş yakınlarımızın, dostlarımızın ve büyüklerimizin kabirleri ziyaret edilmeli; iman kardeşliğine ait sadakati yerine getirilmeli.

● Hayattaki manevî büyüklerimizin, üstadlarımızın, anne ve babamızın, dostlarımızın ve diğer yakınlarımızın kandilleri bizzat giderek veya telefon, faks yahut e–mail çekerek tebrik edilmeli; duaları istenmeli.

● Bu kandil gecelerinin gündüzlerinde mümkün olduğunca oruç tutulmalı.

mevlid kandili resimli mesaj

MEVLİD KANDİLİ WHATSAPP VE SMS MESAJLARI
Mevla çekirdeğe orman gizlemiş, yılanın zehrine derman gizlemiş, tahıl tanesine harman gizlemiş, mübarek gecelere cennet gizlemiş, hayırlı kandiller.

Kulun Rabbine yakın olduğu gecelerin en önemlisi? Kendisine dua edenleri geri çevirmeyen, günahları bağışlayan, her şeyi bilen, gören ve duyan Yüce Allah tüm dualarımızı kabul etsin.

Tövbe güvercini kalbe konsun af dalgalar saadetkervana gelip kapında dursun. Bütün melekler sizinle, dualarınız kabul Mevlit Kandilin Mübarek Olsun…

Sofranız afiyetli, paranız bereketli, kararlarınız isabetli, yuvanız muhabbetli, kalbiniz merhametli, bedeniniz sıhhatli, dualarınız kabul olsun, Mevlit Kandilin Mübarek Olsun…

Bu gece mevlit gecesi dua edelim. Yürekler bir atsın bu gece, günahlarımız af olsun. Mevlit Kandilin Mübarek Olsun…

Ey güzeller güzelinin geldiği bu gece gecelerin en güzelisin. Bu doğuş hepimizin doğuşu, bu gece her yer apaydın olsun. Mevlit Kandiliniz Mübarek Olsun…

Gönlünüz ferah, aklınız sıhhatli olsun. Mevlit Kandiliniz Mübarek Olsun…

Allah'ın rahmeti, bereketi sizinle olsun, gönül güneşiniz hiç solmasın, yüzünüz aydın olsun, kabriniz nur dolsun, makamınız Firdevs, dualarınız kabul olsun. Kandiliniz kutlu olsun..

Allah'ın aşkıyla yan bu gece, Mevlana gibi dön bu gece, secdeye varıp huzura erince, şu fakiride an bu gece. Hayırlı kandiller!

Dualarinizin Rabbin yüce katina iletilmisine vesile olan Mevlüt kandiliniz mübarek olsun.

Varligi ebedi olan, merhamet sahibi, adaletli Yüce Allah kendisine dua edenleri geri çevirmez.

Yağmur yüklü bulutlar gibi gelen, eteğindeki hayır cevherlerini başımıza boşaltan ve bizlere mutluluk veren kandilin, büyüsüne kapılmanız dileğiyle. Nice kandiller.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.