Mina Aydın’dan ibretlik mektup

Mina Aydın’dan ibretlik mektup
Maltepe Prof. Dr. Mustafa Zengin Ortaokulu öğrencisi Elisa Mina Aydın 3 yaşındaki çocuğunun yanında silahlı saldırıya uğrayan Ali Tarakcı’ya yazdığı mektupta üzüntülerini dile getirdi. 6/H sınıfı öğrencisi Aydın, “İnsanlığa sığmayan bu anormal saldırıyı şiddetle kınıyorum” dedi.

20 Kasım sabahı 3 yaşındaki çocuğunun yanında silahlı saldırıya uğrayan ve iki ayağından yaralanan Ali Tarakcı'ya Prof. Dr. Mustafa Zengin Ortaokulu öğrencisi Elisa Mina Aydın'dan duygu yüklü bir mektup geldi. Türkçe öğretmeninin bir kişiye mektup yazmasını istemesi üzerine tercihini Tarakcı'dan yana kullanan Aydın, "Annem benim ya da kardeşlerimin canı yandığında acıyan yerimizi öper bak şimdi geçecek şimdi derdi. İnanırdım... Ve gerçekten olurdu da geçerdi... Şimdi ben de acıyan yerinizden kocaman öperim. Bu mektubu lütfen gazeteniz ya da köşenizde yayımlayın. Çok istiyorum lütfen Ali Amca. Herkes duysun herkes görsün ki, sevgi nedir? Nasıl olur da küçücük bir kız hiç görmediği, tanımadığı bir adamı bu denli sevebilir? Herkes görsün ki her şeyden her meslekten önce insan olabilmenin erdemliğini görsün" ifadelerini kullandı.

İşte o mektup;
Sevgili Ali Tarakcı,
Sizi hiç görmesem de gerek TV kanallarında olan programlarınız, gerek sizin gazeteniz olan Damga adlı gazetenizi takip ederek bunların yanında sevgili canım annemin sizin hakkınızdaki olumlu düşünceleri sayesinde, sanki yıllardır sizi yakinen tanıyormuşum gibi hissediyorum. 
Yaşadığınız insanlığa sığmayan anormal bir saldırıyı şiddetle kınıyorum. 
Sırf siz düzgün, adil, dürüst ve işinizi en iyi şekilde, tarafsız, şeffaf ve alenen yapmanızdan dolayı size çocuğunuzun gözleri önünde yapılan silahlı saldırıyı ne aklım ne mantığım kabul etmiyor. 
Ben daha küçüğüm... Ama eğri ya da doğruyu ayırt edebilecek kadar da büyüğüm artık. Çünkü ben kulaktan dolma bilgilere, konuşmalara değil, gördüğüm, araştırarak, okuyarak edindiğim bilgi vs. İnanmanın doğruluğunu bilebilmenin ne kadar doğru olduğunu sevgili annemden daha küçük yaşlarda öğrenmiştim. 
Daha 6. sınıfa gidiyorum. İleriki dönemlerde hangi meslek alanını seçerim şuan bilemiyorum. Size saldırı yapılmadan, önce "başbakan" olmayı hedefliyordum. Ama bugün bilim insanı olmak istiyorum. Fikrim bu. Yarınlarda ne olmak 
isterim şu an bilemiyorum. Bildiğim tek şey örnek alabileceğim sizin gibi aydın, dürüst, mert, adil insanların varlıkları, bu yolda bir bedel ödemeleri, gereki-yorsa çekinmeden ödemeleri, yılmamaları...
Ali Bey ya da Ali Amca...
Evet amca bana daha uygun geliyor. Çünkü amcadan da daha yakın hissediyorum. Sizi hiç görmeyip tanımasam da....
Emeğinize, yüreğinize, sevginize sağlık, sabrınıza sağlık. Geçmiş olsun...
Prof. Dr. Mustafa Zengin Ortaokulu 
6-H   1373  Elisa Mina Aydın

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum