Miraç Kandili ne zaman kutlanacak? Miraç Kandili'nin önemi

Miraç Kandili ne zaman kutlanacak? Miraç Kandili'nin önemi
Müslümanlar için büyük önem arz eden kandillerin ikincisi olan Miraç Kandili ne zaman kutlanacak sorusu ile şu günlerde araştırılıyor. Recep ayının 27. gününe denk gelen 2019 Miraç Kandili hangi gün idrak edilecek? İşte detaylar...

İslam dünyası için en anlamlı günlerden biri olan Miraç Kandili bu sene de Miüslümanlar tarafından dualar, ibadetler ve çeşitli etkinliklerle idrak edilecek. Sayılı günler kalan Miraç Kandili hakkındaki detaylar haberimizde.

Miraç Kandili ne zaman?
Miracın Hicret'ten bir yıl ya da 16 ay önce recep ayının 27. gecesinde gerçekleştiğine inanılıyor. Miraç Kandili bu yıl 2019 yılında 2 Nisan Salı gününe denk geliyor.

MİRAÇ KANDİLİ'NİN ÖNEMİ
Miraç, Mekke döneminde, risaletin zor zamanlarında, Sevgili Peygamberimizin, bir gece, Mescidi Haramdan Mescid-i Aksa’ya, oradan da semaya yaptığı ve Yüce Yaratan’ın sonsuz kudretinin eserlerini temaşa ettiği hikmet yüklü yolculuğu ifade etmektedir. Miraç Gecesi Kur’an-ı Kerimde; “ Kendisine ayetlerimizden bir kısmını gösterelim diye kulunu bir gece Mescidi Haramdan, çevresini bereketlendirdiğimiz Mescidi Aksa’ya götüren Allah’ın şanı ne yücedir. Hiç şüphesiz o, layıkıyla işitendir, hakkıyla bilendir.” şeklinde beyan edilmektedir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.