Mükemmel kış tatili rotaları - Türkiye'de gezilebilecek yerler

Mükemmel kış tatili rotaları - Türkiye'de gezilebilecek yerler
Ülkemiz her mevsimde ayrı güzel. Özellikle kış aylarında gelen beyaz örtü, çocuklardan yaşlılara kadar milyonlarca kişiyi mutlu ediyor. Bununla birlikte ülkemizde artık yaz tatili kadar kış tatili planı yapan insanlar da fazlasıyla mevcut. Uygun fiyatlar ve kış sporlarına yönelik organizasyonların artması bu alanda cezbedici olabiliyor. Peki kışın Türkiye'de nereye gidilir ve nerede tatil yapılır? İşte gezilebilecek yerler.

Yerli turistlerin büyük ilgi gösterdiği kış tatilleri turizmin önemli bir parçasını oluşturuyor. Özellikle çocukların karne dönemlerinde verilen 15 günlük ara, aile bireylerini rahatlatıyor. Veya yeni bir evli çiftin balayını daha hesaplı bir hale getirmesine fayda sağlayabiliyor. Ayrıca festivaller, organizasyonlar, şenlikler gibi pek çok kültürel etkinlikler de kış turizminde yerli turistleri çeken bir başka nokta. Sizler için hazırladığımız haberimizde, Türkiye'de kışın gidilebilecek yerleri bulabilirsiniz. İşte 10 önerimiz...

fethiye muğla

10 - FETHİYE / MUĞLA
Çoğunlukla yaz tatilleri için tercih edilen Muğla şehrinin, birçok ilçesi Türkiye’nin en çok turist çeken bölgelerindendir. Aslında kış turizmi için de, akla gelecek ilk yerlerden olabilir. Akdeniz ikliminin hüküm sürdüğü bölge, kış mevsiminde, ılık ve insanın tenini okşayan rüzgârı ile yağmur sonrası burnunuzda beliren toprak kokusu, doğal güzellikleri ve sıcak insanları ile harika bir yer. Yaz-kış fark etmeden, yerli-yabancı binlerce turistin Fethiye’yi seçmesi, tesadüf değil.

ayder yaylası rize

9 - AYDER YAYLASI / RİZE
Karadeniz’in doğal güzellikleri, hepimizin malumu. Ancak Ayder Yaylası, sadece Türkiye’de değil, Dünya’da da eşine pek rastlanamayacak doğal güzelliklerden. Yılın 5 ayı kar alan yayla, burnunuzu yakacak miktarda temiz havaya sahip, birçok hastalığa iyi geldiği söylenen, verdiği rahatlık ve gevşeme hissi tartışılamayacak kaplıcaları, bölgeye özgü yemekleriyle, kolay kolay doyamayacağınız yerlerden birisi.

kapadokya nevşehir

8- KAPADOKYA / NEVŞEHİR
Bir Orta Anadolu şehri olan Nevşehir’in, asırlardır seyrine doyum olmayan bölgesi. Binlerce yıl önce, volkanik patlamalar ile oluşan peri bacaları, Anadolu yemekleriyle dolu menüler, yalnızca tadıyla değil, seyriyle de büyüleyen şarap mahzenleri ve mükemmel manzarasında yapılabilecek balon turu ile seyahat rotalarının vazgeçilmez duraklarından birisi.

yedigöller

7- YEDİGÖLLER / BOLU
Adından da anlaşılacağı üzere, sanki yedi gölün birleştiği, özel seçilmiş bir noktaya kurulmuş olan şehir, her mevsimde güzel olmasının yanı sıra, kışın ayrı bir güzel. Şahane bir manzaranın, kar ile birleştikten sonra ulaştığı mükemmel güzellik, temiz havasından dolayı insana bir süre şok yaşatabilen ormanları ile hem İstanbul’a yakın, hem şehrin dertlerinden ve boğuculuğundan uzak, harikulade bir tercih.

ılgaz dağı

6- ILGAZ DAĞI
Türküye konu olması rastlantı değil, Ilgaz, hakikaten Anadolu’nun pek yüce bir dağı. Çoğunlukla kayak merkezi olarak bilinen dağ, bitki örtüsü, yaban hayvanları ve akarsuları ile geniş bir doğal hayata sahip.

sümela manastırı

5- SÜMELA MANASTIRI / TRABZON
Karadeniz, hem tarihi, hem de doğası ile başlı başına bir müze. Karadeniz’in tarihi ile doğasının birleştiği, mükemmel güzellikteki noktalarından birisi de, Sümela Manastırı. Eski uygarlıkların miraslarının, yaban hayatı, mükemmel manzarası, harika yemekleri ve karın çöktüğü gün batımı seyirleriyle, harika bir seyahat durağı.

bursa uludağ

4- ULUDAĞ / BURSA
‘’Ben hem insanlardan, kalabalıktan kaçmak istemiyorum, hem de rahatça dinlenmek ve doğaya doymak istiyorum’’ diyorsanız, ilk tercihlerinizden birisi Uludağ olmalı. Anlatmaya ne kadar gerek var, tartışılır. Hepimiz tarafından bilinen, kayak merkezi olarak ünlü, Osmanlı’nın yıllarca başkentliğini yapmış Bursa’nın tarihine de yakından bakabileceğiniz, bir yandan da karın içinde eğlenceden kendinizi kaybedeceğiniz bir yer. Bol tesisi ve oteli bulunan, inanılmaz sayıda yerli ve yabancı turist çeken bir bölge. Klasik bir tatil durağıdır.

UZUNGÖL TRABZON

3- UZUNGÖL / TRABZON
Dağın yamaçlarından düşen kayaların, akarsuyun önünü kesmesiyle oluşmuş bir doğa harikası. Yine Karadeniz, yine her şey içinde bir doğa turu. En güzel zamanı ise, tartışmasız kış! Trekking yaparak uzun doğa yürüyüşleri ile manzaraya doyacağınız, endemik bitkileri ve canlı habitatı ile doğanın güzelliğini sonuna kadar yaşayacağınız, kar istiyorsanız kar göreceğiniz, spor yapmak istiyorsanız, alasını bulacağınız bir yer.

kartepe kocaeli

2- KARTEPE / KCOAELİ
İstanbul’da yaşıyorsanız, hafta sonu aileniz, arkadaşlarınız veya sevgilinizle biraz zaman geçirmek istiyorsanız, İstanbul’a sadece birkaç saat uzaklıkta, gözden ırak, çok kalabalık olmayan, son derece şirin bir mekandır. Bol kar yağışı alan ve kayak da yapılabilen, çok şirin butik otelleri bulunan, mütevazi bir tercihi.

SAKARYA SAPANCA

1- SAPANCA / SAKARYA
Karadeniz’in güzelliklerini, Anadolu’nun karını ve havasını tatmak istiyorsunuz, ama ikisine de gidecek vaktiniz yok, çünkü tatiliniz çok kısa. İşte Sapanca, bunun için mükemmel bir tercih. Huşu içindeki yeşillikleri, masmavi gölü, temiz havası ve şahane yemekleriyle, kendinize kısa sürede vereceğiniz en güzel molalardan birisi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.