Mutluluk üzerine (4)

Mutluluk üzerine (4)
Geçen haftaki yazımda mental olarak dayanıklı olmak ile başlamıştım bu hafta da mental açıdan yapabileceklerimize devam ediyoruz. 

Geçen haftaki yazımda mental olarak dayanıklı olmak ile başlamıştım bu hafta da mental açıdan yapabileceklerimize devam ediyoruz. 
Mental olarak dayanıklı olmak için devam etmek zorlaştığında, durun.  Zor bir noktada durmak gerçekten çok zorlu bir iş. Genelde kolayı seçerek yaptığımız zorluğu görmezden gelmek veya alternatif bir yol bulmaya çalışmak hep daha cazip gelir. Ancak şundan emin olabilirsiniz bu zorluğu atlatmak için bulduğunuz alternatifler geçicidir. Zihinsel olarak dayanıklı insanlar, huzursuzluk durumunda nasıl rahatlayabileceğini bilirler. Başarılı kişiler defalarca başarısız olur, çünkü başarılı olmak aynı zamanda risk taşır. Başarılı kişiler, başarısız oldukları durumda da ayakta kalmayı bilirler. Çünkü bundan ders çıkarmasını bilirler. 
Adanmışlıktan bahsetmek istiyorum bir de. Önemli bir kavram ama gerektiği zaman esnek olabilmek gerekir. Esneklik hayatınız da ilerlemenin çok önemli bir işlevi. İşler geliştikçe, sizin de hareket planınızı değiştirebilme yeteneğinizi geliştirmeniz gerekir. Bunun sayesinde, zor zamanlarda büyük fayda sağlamış olursunuz. Zihinsel olarak dayanıklı olmanın en önemli parçası, ne zaman esnemeniz gerektiğini ve ne zaman dayanmanız gerektiğini bilmektir. Hareket planlarınızda esnek olmayı öğrendiğiniz zaman en temel değerlerinizden ve hedeflerinizden fedakarlık etmeden alternatif yollar geliştirmeyi öğrenirsiniz. Denemeye değer.
Potansiyelinizi aşabilmek için kendinizi zorlayın. Başarılı insanlar, onları bulundukları yere getiren şeyin, onları asıl varmak istedikleri yere götüremeyeceğini bilirler. Kendi potansiyellerini aşma yeteneklerine ihtiyaçları var. Bu yeteneğinizi geliştirebilmeniz için konfor alanınızın dışında çokça vakit geçirmeleri gerektiğini bilirler. Her başarınızdan ve başarısızlığınızdan ders çıkarabilmek için analizler yapın ve kendinize “bu durumdan ne öğrenmeliyim” sorusunu sorun. Böylece sizi ileriye taşıyacak yeteneklerinizi keşfedip geliştirebilirsiniz. 
Mevlana der ki “Sabır, ağrıları dindiren acı bir ot gibidir. Hem can yakar hem de tedavi eder”. Sabır kapasitenizi geliştirin. Beklemek, bir amacı olan insanlar için sinir bozucu olabilir. Fakat zihinsel dayanıklılık sabır içerir; olaylara, başkalarına ve hatta kendinize karşı… Her şeyi kendinize hareket alanı oluşturacak bir araç gibi kullanın fakat sabırsızlık baş gösterdiği zaman hemen karşılığında pozitif olarak düşünmeye yönlendirin kendinizi.
Bu yöntemler sonunda size ne mi kazandıracak? Tabi ki iç görü ve sonunda mutluluk…
Amacımız mutluluk üzerine……
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.