Neden düştüğünü bil ki; Kudüs kurtulsun!

Neden düştüğünü bil ki; Kudüs kurtulsun!
Müslümanların çoğunluğu gibi 'Amerikan-İsrail Devleti'ne ben de lanet okuyorum. Bütün Müslümanlar ifadesini kullanamıyorum, üzgünüm. Mevcut konjoktürde 'Amerkan-İsrail Devleti' yanlısı olabilene (alenen olmasa bile) müslünan sıfatı ne kadar uygun düşer bilmem.

Müslümanların çoğunluğu gibi 'Amerikan-İsrail Devleti'ne ben de lanet okuyorum. Bütün Müslümanlar ifadesini kullanamıyorum, üzgünüm. Mevcut konjoktürde 'Amerkan-İsrail Devleti' yanlısı olabilene (alenen olmasa bile) müslünan sıfatı ne kadar uygun düşer bilmem. Çünkü; Kudüs tek başına ve içinde tarihi boyunca gelişen manevi olaylardan dolayı çok önemli bir şehir değildir. Bilinçli kimseler Kudüs kelimesinin zımnen çok daha derin anlamları olduğunu bilirler(!) Bu şuurlu ve bilinçli kimselerin Siyonist güçlerle aynı kategorik yapı içinde oldukları düşünülemez.
**
Peki, Kudüs bugünkü duruma neden geldi/ düşürüldü?
Kudüs'ün sahibi Müslümanlar, tarihi yanlışlar yaptılar. Öyle hamasi cümleler ve sloganik terimler kurmak kolay... Önce, kendimize bir bakalım, uzaklardakileri değil kendinizi "çhek" edip, boşluklara, ihmallere, yanlışlara, galiz hatalara işaret edelim.
**
Biz, on yıllarca SELAHADDİN' leri yatırıp yatırıp uyutanlar değilmiyiz? Karşımızdaki birileri 7/24 tabanları şişercesine çalışırken.
**
Biz SELAHADDİN'i ip atlatıp zıplatırken; O, Salamon'a menzillini anlatıyordu. 
**
Sen, lalezarda hüyelanın peşinden koşarken; O, tekniği/teknolojiyi koşturuyordu.
**
Sen, her karış toprağı şehid kanıyla sulanmış topraklarda 17 yıl "Allahüekber" dedirtmez, İslam'ın en temel ibadetlerinden Hacc yolunu inananlara kapamayı marifet sayarken; o, bu boşluktan da yararlanıp Asya, Afrika gurebasını kendine sömürge yapıyordu.
**
Sen, genç nüfusunu kahvehane, meyhane, kumarhane, fuhuşhana, sağhana, solhane, fetöhane vb. yerlerde heva ederken; O, fabrikalar, üniversiteler, düşünce enstitüleri ve akademiler kurup çoğaltıyordu.
**
Biraz da global bakalım:
Biz, meleğin, sineğin, karıncanın kanat rengi, ayak adedi ile oyalanıp uyurken, Sözde amaçları "İnne mel mü'minüne ihvetün"de buluşan sayısız teşkilatların birbirlerini gırtlaklamalarını seyrederken... Sırf iktidar, menfaat, şöhret benim olsun için ümmetin parelenmesini üzülerek izlerken... 1 buçuk milyarlık şemsiye on veya on beş bölgesinden delinmiş artık dikiş tutmazken... Petrolün karar merkezi petrolsüzdeyken... Mezhepsel ihtiras ve taassup kol gezip, açlıktan insanlar ruh ve bedenlerini satarken... İdarecilerin Karun'ları aratmayacak lüks ve serkeşlikleri gözler önündeyken... Cahalet umman olmuş Şark'ı sarmışken... Türk, Kürt, Arap, Fars, Şii, Sünni diye kavmiyetçilik ve mezhepçilik tavan yapmışken...
***
Karşındakiler:
Geçmişte kendi aralarında boşu boşuna kan döktüklerini kabul edip 'Ekonomik-Siyasi Haçlı Birlikleri' kuruyorlar.
**
1430 yıl boyunca Kelime-i Tevhid ve     Şehadet'in anlamını dahi kavramamış         cühela ile nereye varılabilir, ne kadar yol     yürünebilinir?
**
Bütün bunları görüp ümit olabilecekler ortaya çıkınca; Muktedir olmamaları için binbir bela ve problemle uğraşmak zorunda bırakılıyorlar. Kıtkanaat ürettiğiyle terörü bertaraf eder, arkadan Pensilvanya turşusu üretirler, olmazsa dövizle ekonomik baskı kurmakla, olmazsa terör örgütlerini silah, mühimmat ve parayla donatıp üstünüze sürerler, o da olmazsa; Kudüs, zaten başlıbaşına sorun olarak orada duruyor işte... Kudüs neden düştü, şimdi anladık mı? Selam ve sevgi ile.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.