Nerede oy kullanacağım? | YSK seçmen yeri sorgulama ekranı

Nerede oy kullanacağım? | YSK seçmen  yeri sorgulama ekranı
Yerel seçimlerin sonuçları merak edilirken diğer bir yandan da seçmenler birçok konuyu araştırıyor. Onlardan biri de oy kullanılacak merkez. Nerede oy kullanacağım sorusunu soran okuyucularımız için detaylar haberimizde.

Türkiye'nin 5 yıllık mahalli idarecilerini belirleyecek olan 31 Mart seçimleri için geri sayım devam ediyor. Halkın da büyük bir merakla beklediği seçimler için milyonlarca seçmen oy vermek için sandık başına gidecek. Adayların açıklandığı ve pazar günü sonlanacak olan 31 Mart Pazar Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde nerede oy kullanacağını bilmeyen okuyucularımız için hazırladığımız haberimizde tüm bilgileri öğrenebilirsiniz.

YSK tarafından yapılan açıklamaya göre kimlik bilgileriyle seçmen sorgulama programına giriş yapan vatandaşlar, nerede oy kullanacaklarını görebilecekler. Nerede oy kullanacağım uygulaması ile oy kullanacağız yeri ve seçmen sorgulama yapabilirsiniz.

31 Mart 2019 seçimleri için geri sayım başladı. genel seçim’de tüm Türkiye sandık başına gidecek. Peki nerede oy kullanacağım ve seçim günü neler yapmanız gerekiyor?





Seçmen sorgulama yaparak nerede oy kullanacağınızı öğrenebilirsiniz. YSK ise 1 Kasım seçimleri öncesinde vatandaşların nerede oy kullanacaklarını görebilmeleri için seçmen sorgulama işlemlerinin yapılması gerektiğini vurguladı. Sizler de seçmen sorgulama işlemlerinin ardından nerede oy kullanacağınızı merak ediyorsanız haberimizi inceleyebilirsiniz.

Oy kullanacağınız yeri öğrenmek için adresteki web sitesinde istenen “Nüfusa kayıtlı olduğu il”, “TC Kimlik Numarası”, “Nüfusa Kayıtlı Olduğu Sıra No” ve sayfada güvenlik önlemi olarak gösterilen 7 haneli resim doğrulama kodunu girmek yeterli oluyor.

SEÇMEN SORGULAMA EKRANI
 


NEREDE OY KULLANACAĞIM? YSK SEÇMEN SORGULAMA

Yüksek Seçim Kurulu, internet üzerinden vatandaşların nerede oy kullanacaklarını öğrenebilecekleri web sitesini de kullanıma açtı. Kayıtlı oldukları seçmen bölgesindeki okullarda oy kullanacak olan vatandaşlar, hangi okulda oy kullanacağını YSK’nın "" adresinden öğrenebiliyor.

Yüksek Seçim Kurulu 31 Mart 2019 Pazar günü gerçekleşecek olan Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde seçmenlerin nerede oy kullanacağını açıkladı.

Türkiye'nin dört bir yanında kurulacak olan sandıklarda seçmenler, 31 Mart 2019 Pazar günü Mahalli İdareler Genel Seçimleri için sandık başına gidecek. Yüksek Seçim Kurulu, seçmenlerin nerede oy kullanacaklarını ise açıkladı.

Oy verme işlemlerini nerede gerçekleştireceklerini merak eden seçmenler YSK'nın resmi internet üzerinde yer alan "Yurt İçi Seçmen Sorgulama" sayfasından hangi sandıklarda oy kullanabileceklerini öğrenebilecekler.

Oy kullanma yerleri Çağrı Merkezi'nden de öğrenilebilecek.

YSK'nın seçmenler için oluşturduğu 7 gün 24 saat kesintisiz hizmet veren Çağrı Merkezi üzerinden de hem Türkiye'de hem de yurt dışında oy kullanacak vatandaşlar hangi sandıklarda oy kullanacaklarını öğrenebiliyor.

Bunun için yurt içinde oy kullanacak olan vatandaşlar herhangi bir sorunda "444 99 75" numaralı Çağrı Merkezi'ne ulaşabilirken, yurt dışında oy kullanacak seçmenlerin ise "+90 444 99 75" numaralı telefonu araması yeterli olacak.
 


Oy kullanma saatleri


31 Mart Pazar günü oy kullanma saatleri 07.00 - 16.00 saatleri arasında Adıyaman, Ağrı, Artvin, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Gaziantep, Giresun, Gümüşhane, Hakkâri, Kars, Malatya, Kahramanmaraş, Mardin, Muş, Ordu, Rize, Siirt, Sivas, Trabzon, Tunceli, Şanlıurfa, Van, Bayburt, Batman, Şırnak, Ardahan, Iğdır ve Kilis'de oy kullanılacak.

08.00 - 17.00 Saaterler, arasında ise yukarıda adları yazılı illerin dışında kalan diğer illerde oy kullanılacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.