Nevresim istediler paçavra geldi

Nevresim istediler paçavra geldi
Vatandaşları dolandırmak için akıl almaz yöntemler keşfeden dolandırıcıların yeni hedefi sosyal medya kullanıcısı kadınlar oldu. Facebook'ta ünlü firmaların ismini kullanarak hesap açıp indirimli nevresim takımı satan dolandırıcılar, sipariş edilen ürün yerine bez parçaları gönderdi.

Ülkemizde son yıllarda artan teknolojik gelişmelere paralel olarak vatandaşları dolandırmak için akıl almaz yöntemlere başvuran dolandırıcıların hedefinde bu kez 'sosyal medya' kullanıcıları var. Şeytanın bile aklına gelmeyecek yöntemlere başvuran dolandırıcılar bu kez Facebook kullanıcısı bir ailenin canını yaktı. Pierre Cardin, Kiğılı gibi ünlü markaların isimlerini taklit ederek, sadece Facebook hesaplarından satış yapan bir dolandırıcılık çetesi, vatandaşlara sahte ve kalitesiz ürün gönderdi.

Kargoyu açtırmadılar
Dolandırıcıların son kurbanı Göktürk’te yaşayan bir aile oldu. Elmas Şencer adındaki ev kadını Facebook’ta reklamını gördüğü 'Pier Carden' marka nevresim takımı ve masa örtüsünü almak için Karaağaç Yapı Malzemeleri Ltd. Şti. isimli hesaptan alışverişini tamamladığını, siparişini verdiği takımların birkaç gün sonra PTT Kargo ile sabah saatlerinde kendisine ulaştığını, ürünü getiren PTT Kargo’ya ait görevlinin kapıda ödeme yapmadan ürünü açamayacağını söylemesi üzerine şüphelendiğini belirtti. 160.68 liralık ödemeyi yaptıktan sonra ürünü açtığını belirten Elmas Şencer, koliyi açtığında şoka uğradığını belirtti. Ekrandaki ürünlerle gelenlerin uzaktan yakından ilgisinin olmadığını, gelenlerin paçavradan ibaret olduğunu belirten Şencer, eşi Mehmet Sencer'e kısa bir araştırma yaptıklarında dolandırıldıklarını anladıklarını ifade ettiler.

Binlerce aile mağdur
Piyasada bulunan en kalitesiz ve sahte ürünlerin kendilerine gönderildiğini anlamaları üzerine hemen polise ve savcılığa suç duyurusunda bulunduklarını belirten Şencer ailesi, konu ile ilgili olarak dolandırıcıların adını kullandıkları firmaya da başvurduklarını dile getirerek, “Kendileri de durumdan haberdar olduklarını, savcılığa suç duyurusunda bulunmalarına rağmen henüz bir sonuç alamadıklarını söylediler” diye konuştu.

facebook dolandırıcı

PTT'yi de kullanıyorlar
Ürünleri aldıkları firmanın Facebook sayfasında bulunan telefonlarına asla ulaşılamadığını, PTT'den ise paranın ödenmeden kargonun açılamaması gibi bir sistem olmadığını öğrenen Şencer ailesi, “Büyük ihtimal bu şebekenin elemanları PTT Kargo'nun kıyafetlerini giyerek dağıtım yapıyor. Ve parayı almadan kargoyu açtırmıyor. Biz mağdur olduk ama bu konunun peşini bırakmayacağız. Cezalandırılması için her şeyi yapacağız” dediler.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
21 Yorum