Öğrencilere Ara Tatil Tavsiyeleri..

Öğrencilere Ara Tatil Tavsiyeleri..
17 Nisan'da okulların ara tatile girecek olmasıyla birlikte birçok öğrenci ve velileri ara tatilde ne yapmalıyım? sorularını akla getirdi. İşte haberimizde ara tatildeki önerilerimiz..

Hüsamettin Ozan Aslan-  17 Nisan Pazartesi günü başlayacak olan ara tatil Ramazan bayramıyla birleşmesiyle öğrencilere epey dinlenme süresi kalıyor. Peki bu tatilde ne gibi aktiviteler yapılmalı? Haberimizde detaylandırdık. 

tavsiye

Ara Tatilde Ne Yapılmalı? 

Özellikle ebeveynlerin ilkokul çocuklarının gelişimi için onlara farklı oyunları öğretmesi, göstermesi bu tatilde çok yararlı olabilir. Eğitici, birbirinden farklı oyunlar ile tatil en verimli şekilde geçirilebilir. Bu dönemde ayrıca okul açıldığından beri öğrenilen konular da tekrarlanabilir. Bu sayede öğrenciler, öğrendikleri konuları da tatil sonrasına kadar unutmamış olacaklardır. 12. sınıflar ve üniversite sınavına hazırlık yapan öğrenciler için ara tatil programı, geriye dönük tekrarlar içerebilir. Rehber öğretmenlerine ara tatilde çalışmak için geriye dönük tekrar programı yaptırabilir. Odaklanmayı artıracak etkinlikler yapılmalı. Öğrenciler dinlenecekleri ve kendilerini rahat hissedecekleri aktiviteleri de bu dönemde yapmalıdırlar. Yeni kitaplar, diziler, filmler keşfetmek, bulunduğunuz mevkideki tarihi yapıları, müzeleri gezmek, tiyatroya yada sinemaya gitmek, oyun parklarına, lunaparklarda vakit geçirmek ya da farklı konularda araştırmalar yapmak da onlara büyük katkı sağlayacaktır. Ancak ders çalışmasalar bile günlerini boş şekilde geçirmemeliler. Teknolojik aletler tatilde çocuklara ödül olarak verilmemeli. Tablet, telefon, bilgisayar kullanımı 1 saat ile sınırlandırılmalı.

RUTİNLER BOZULMAMALI

Ara tatil boyunca uyku ve yemek düzenini korumak da okula dönüşte sorun yaşamamak için önemli. Rutin içinde çok değişiklikler olmamalı. Uyku düzenlerindeki değişimler okullar açıldığı zaman sapmalara neden olur.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.