Ölümsüz olmak ister misiniz?

Ölümsüz olmak ister misiniz?
Ölümsüz olmak, herkesin düşündüğü gibi aslında, sonsuza kadar yaşamak değildir. 

Ölümsüz olmak, herkesin düşündüğü gibi aslında, sonsuza kadar yaşamak değildir. 
Ölümsüz olmak, sonsuza kadar insanların hayatlarında olabilmeyi ve onların hayatlarına hatta geleceğine etki edebilmek ve onlar tarafından, anılabilmektedir. Tabii ki bu etkiyi olumlu yönde yaparsak daha güzel ve anlamlı olacaktır ancak kimileri maalesef olumsuz yönde yapmaktadırlar. Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ülkemizi düşman işgalinden kurtararak, hayatı boyunca ülkemizin bağımsız, özgür ve medeni bir Türkiye olması yönde çalışmalar yaparak bizler için unutulmaz şeyler yapmış; sonsuza dek var olacak olan “Türkiye Cumhuriyeti’ni kurmuş” ve ölümsüz olmuştur. Aksi gibi maalesef dünya çapında olumsuz örnekleri de vardır, Adolf Hitler gibi. Milyonlarca insanın hayatına ve geleceğinin bir mum ışığı gibi sönmelerine sebep olaraktan, maalesef o da ölümsüz olmuştur. 2. Dünya savaşındaki yapılan katliamları soykırımları hala konuşulmakta; hala yazılıp çizilmektedir. 
Ölümsüz olmak, sadece dünya lideri olarak veya olamayarak mümkün değildir. Bazen, yaptığımız yardımlar olduğumuz destekler ya da mesleğinizde icra ettiğiniz başarı sizlerin de ölümsüz olmanızı sağlayabilir. Mesela, bir doktor olmak e hayat kurtarmak birçok kişinin hayatına etki edecektir; aynı şekilde bir akademisyenin çaresi bulunmamış bir hastalığa karşın tedavi önermesi belki dünyadaki milyonlarca kişinin hayatına dokunabilecek; onun için ölümsüzlüğün başlangıcı olabilecektir. Ya da organ bağışı yaparak bir başka bir insanın hayatında ölümsüz olabilirsiniz. Albert Einstein, hepimizin bildiği dünyaca ünlü bilim adamı da ölümsüzdür: Kendisini E=mc2 formülünü, yani çok küçük kütlenin enerjiye dönüşerek çok büyük miktarda enerjiler ortaya çıkarabileceğini meydana çıkartmıştır. Ama, bu bilgi Atom Bombası yapımında kullanılmış; 2. Dünya Savaşında nasıl kullanıldığını hepimiz biliyoruz. Bu formül, aslında kimyadaki kütle korunumu yasası ile de açıklanır: Kütle hiçbir zaman yok olmaz; her zaman sabittir. Yani bizler ölsek de, toprakta zerre de olsak aslında hiçbir zaman yok olmayacaktır. Hep var oluyoruz. 
Bu konuda başarıya ulaşabilmeniz için, önce kendinizi, insanları ve hayvanları sevin. Bunları yapamayan, öfke dolu olur. Yaptığınız şeyi severek, kendinizi adayarak, aidiyet hissederek yapın. Mecburiyetten ve geçim sıkıntısından yaptığınız şeyleri değiştirip, kendi mutlu olacağınız seçimlerinizi yapın. Yaptığınız, başardıklarınız başkalarının hayatına dokunuşuna geçtiğinizde bunu keyifle izlemek sizleri daha çok mutlu edecektir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.